Ny farlig ungdomstrend i Spania

Fire ungdommer har omkommet i forsøket på å hoppe fra hotellbalkonger og ned i bassenget i Spania i sommer. Se video av den livsfarlige leken her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Flere videoklipp på YouTube viser turister på ferie i Spania som hopper fra treetasjers hoteller og ned i bassenget på bakkeplan. Samtidig står det tilskuere rundt og heier og hauser opp stemningen. Ungdommene hopper fra høyder på opptil 10 meter, skriver Skynews.

Trenden som har fått navnet «balconing» er ikke ny, men har økt dramatisk denne sommeren, melder mange britiske aviser.

•Har du tips eller bilder av nordmenn som driver med «balconing»? Ta kontakt med oss mms/sms 2400, tlf. 24 00 00 00 eller epost 2400@db.no.

Det hele går ut på at turister forsøker å hoppe fra balkongen på et hotellrom til et annet- eller fra hotellbalkongen og ned i svømmebassenget flere etasjer under. Ofte har ungdommene drukket mye alkohol i forkant. 

Fire omkommet Fire personer er rapportert omkommet bare denne sommeren på spanske øyer etter at deres balkongstunting gikk galt, skriver Euronews.

Og mange har blitt hardt skadet i den livsfarlige leken.

Ryan Elley (20) fra Portsmout fikk blødninger i hjernen etter at han hoppet fra en toetasjers bygning i Playa d'en Bossa 8. august.

20-åringen ble flydd til Son Duereta sykehus i Palma, Mallarco, hvor han nå ligger i kuntig koma. Elleys familie risikerer nå å måtte betale en regning på nærmere 145 000 kroner for luftambulansen som skal frakte ham tilbake til Storbritannia.

Ryan hadde nemlig ikke reiseforsikring da han reiste på ferie.

- Et virus som sprer seg Bare på fem dager denne sommeren mottok et sykehus på Mallorca tre unge turister som hadde skadet seg hardt etter å ha hoppet fra en balkong.

To av hendelsene skjedde i Magaluf, opplyses det.

En hotellresepsjonist sier at dette ikke er et nytt fenomen, men at det i år ser ut til å være et virus som sprer seg.

Ambulansetjenesten i Spania advarer nå ferieturister om hvor farlig det kan være å hoppe fra balkonger under alkoholpåvirkning. Trenden har tatt fire liv bare i sommer, og mange flere har blitt stygt skadet, melder The Guardian.

Tre til sykehus på 12 timer Trenden har spesielt vært populær på Balearene i Spania, som inkluderer øyer som Mallorca, Menorca og Ibiza.

Ambulansetjenestene på øyene opplyser at tre unge mennesker har blitt kjørt til sykehus innenfor en tidsperiode på bare 12 timer på søndag etter at de hadde hoppet fra balkongene på ferieleiligheter og hoteller.