Ny fase i ubåtjakten utenfor Stockholm

Flere fartøy har lagt til kai, men beredskapen opprettholdes, ifølge det svenske forsvaret.

LEGGER TIL KAI: En rekke marinefartøy har vært i aksjon under ubåt-jakten i den svenske skjærgården utenfor Stockholm. Nå har flere fartøy lagt til kai. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
LEGGER TIL KAI: En rekke marinefartøy har vært i aksjon under ubåt-jakten i den svenske skjærgården utenfor Stockholm. Nå har flere fartøy lagt til kai. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- En del av fartøyene har gått i havn for en sjekk. Besetningen kommer til å bli om bord og ha høy beredskap. Bakke- og flyenheter, samt noen marine enheter, blir værende i området, sa forsvarets pressetalsmann Erik Lagerstedt på en pressekonferanse onsdag.

Pressekonferansen ble holdt på marinebasen Berga sør for Stockholm. Den skulle ha startet klokka 13, men som følge av et uvanlig stort presseoppbud ble den noe forsinket.

Spekulasjoner Leteoperasjonen i skjærgården utenfor Stockholm har nå vart i seks dager. Spekulasjonene har gått høyt, og mange eksperter mener at forsvaret har vært på jakt etter en mulig russisk miniubåt.

Ifølge fartøysjefen på HMS Visby har mannskapet arbeidet døgnet rundt for å avdekke eventuell undervannsaktivitet i regi av en fremmed makt.

- Når man holder på med dette, er det tålmodighet, tålmodighet og tålmodighet, sa fartøysjef Per Öhrstedt på onsdagens pressekonferanse.

- Trapper ned Tidligere på dagen meldte svenske medier at forsvaret så ut til å trappe ned leteoperasjonen i skjærgården utenfor Stockholm.

Ifølge TT har korvetten HMS Stockholm gått inn til havn i Berga i Småland. Også marinefartøyet HMS Visby og et annet marinefartøy som tidligere har deltatt i jakten på det som kan ha vært en russisk ubåt, har også satt kurs mot havnen i Berga onsdag formiddag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer