Ny fengsling etter Securitas-ran

En mann i slutten av 30-årene ble i dag varetektsfengslet i forbindelse med ranet av en pengetransport fra Securitas i Mjøndalen i Buskerud for seks uker siden. Dette er den andre personen politiet pågriper i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble varetektsfengslet for fire uker med brev- og besøkskontroll. Han er ikke siktet for å ha vært med på selve ranet, men for å ha forsøkt å bruke penger som stammer fra ranet, melder NRK.

Siktet for heleri

- Vi vil ikke kommentere hva som er grunnlaget for at mannen ble pågrepet og framstilt for fengsling mandag, jeg vil bare si at han er siktet for heleri av en del av utbyttet fra Securitas-ranet, sier politiadjutant Ingunn Hodne.

Tirsdag i forrige uke ble en mann i midten av 20-årene varetektsfengslet, siktet for ranet av pengetransporten. Ranet av Securitas-transporten ble utført av to personer som truet vekterne i bilen med automatvåpen og siden lenket dem fast til et gjerde med håndjern. Ingunn Hodne vil ikke si til NTB hvor stort ransutbytte de to ranerne fikk med seg.

Nekter forklaring

- Politiet står foreløpig uten spor i jakten på den andre raneren som skal ha deltatt i ranet. Mannen som er siktet for selve ranet har foreløpig nektet å forklare seg for politiet, sier Hodne til NTB.

Mannen som ble varetektsfengslet mandag er en tidligere kjenning av politiet i Drammen, men har de siste årene vært bosatt i Asker.

- Retten har fastslått at det er skjellig grunn til mistanke om at pengene han forsøkte å bruke stammer fra ranet av Securitas-transporten, sier Hodne.

(NTB)