Ny fengsling for barnedrapssiktet

TROMSØ (Dagbladet): Kvinnen som er siktet for å ha drept fire av sine egne barn, ble i går fengslet for fire nye uker med brevkontroll og besøksforbud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Imens fortsetter maktkampen mellom politi og forsvarere. Bjarkøy-kvinnen nekter etter råd fra sine advokater å forklare seg for Kripos-etterforskerne.

Politiet svarer med å ikke orientere den siktede om de viktigste tekniske bevis i saken. Forsvarerne er pålagt taushetsplikt om bevismaterialet overfor sin klient.

Bevis

Kvinnen sitter varetektsfengslet i Bodø hvor hun fortsatt vil få møte sin ektefelle og 11-årige datter.

Politiet begrunner kravet om videre fengsling med faren for at bevis skal bli påvirket eller ødelagt. I en så alvorlig sak er det også vanlig at politiet ønsker å holde siktede bak murene helt til rettssaken kan starte.

Etterforskningen kan være avsluttet i løpet av april og Påtalemyndigheten vil satse på å få saken opp for domstolene så raskt som mulig.

Belastning

Den svært spesielle saken er en stor belastning både for siktede og hennes familie samt det lille lokalsamfunnet hun kommer fra.

Kvinnen har hele tida nektet for å ha forvoldt sine barn noen skade. Ingen av de fire spedbarna ble eldre enn halvannen måned.