Ny fengsling for Rahila-mistenkte

De mistenkte i Rahila-saken ble idag varetektsfengslet i tre nye dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Faren og morfaren til Rahila Iqbal møtte for tredje gang i retten i Mandi Bahauddin idag.

For første gang i rettssaken var enkemannen Ahmad representert av advokat. - Min klient sier han kan dokumentere at kona er blitt drept av de mistenkte i saken, sier advokat Iqbal Gondal til Dagbladet.no.

De nye påstandene fra enkemannens advokat er trolig grunnen til at dommeren besluttet å fengsle de mistenkte.

Rahilas far, Azhar Iqbal, understreket nok en gang i sin forklaring at han og familien er  uskyldige.

- Vi er uskyldige og vet vi blir frifunnet for de falske anklagene som er satt fram, sa faren til dommer Nadeem Abbas Saqi. De mistenkte motsatte seg ikke fengslingen.

Politiet presenterte ingen nye bevis idag heller, noe de ble kritisert for av dommeren på fengslingmøtet for to dager siden.


Trenger mer tid
- Vi trenger mer tid til å etterforske saken. Vi venter fremdeles på resultatet av prøvene fra Lahore, sier politiinspektør Tariq Gondal og viste til likprøvene av Rahila som er sendt til analyse.

Rahila Iqbal døde tilsynelatende i en bilulykke, men mannen hevder familien drepte henne fordi hun giftet seg mot deres vilje. Enkemannen Ahmad har anmeldt faren, morfaren og familiesjåføren for å ha drept kona.

Rahilas far (t.h.) Azhar Iqbal og bestefar og sjåføren føres ut av retten i Manda Bahaudin etter fengslingsmøtet mandag. Sjåføren i bakgrunnen.
Rahilas far (t.h.) Azhar Iqbal og bestefar og sjåføren føres ut av retten i Manda Bahaudin etter fengslingsmøtet mandag. Sjåføren i bakgrunnen. Vis mer

Pakistanske etterforskere har anmodet norsk politi om å få avhøre enkemannen.

Ahmad skal nå ha gått med på å la seg avhøre av pakistansk politi i Norge.