Ny fengslings-runde i morgen

I morgen vil politiet be om forlenget varetekt for halvsøstrene Veronica Orderud (27) og Kristin Kirkemo (26). Begge to mener at den andre kan ha noe med trippeldrapene på Orderud å gjøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Veronica Orderud vil selv møte i retten for kjempe for å bli løslatt, men det er foreløpig ukjent om lillesøsteren Kristin Kirkemo også vil møte opp.

De to søstrene er begge siktet for drap eller medvirkning til drap på Anne Orderud Paust og hennes foreldre. Begge nekter for å ha hatt noe med drapene å gjøre, men begge skal i avhør ha sagt at den andre kan være innblandet.

Beskylder hverandre

I avhør skal Veronica ha kommet med oppsiktsvekkende beskyldninger mot søsteren Kristin. Hun skal ha sagt at Kristin kan ha deltatt i trippeldrapene for å hevne misunnelse fra barndommen.

I oppveksten ble Kristin sett på som rampete, mens Veronica oppførte seg nærmest eksemplarisk. Veronica skal også ha satt fram påstander om at Kristin kan være delaktig i drapene fordi hun frykter jugoslavermiljøet i Oslo. Disse to forholdene, kombinert med ønsket om økonomisk vinning, mener Veronica er motiver for at søsteren kan ha deltatt i drapene.

Kristin Kirkemo skal ha sagt til politiet at hun tror søsteren og ektemannen Per Kristian Orderud kan ha noe med trippeldrapssaken å gjøre.

Hun har også forklart at ekteparet Orderud ba henne og Lars Grønnerød om å skaffe dem to skytevåpen, og at de ga dem penger for å dekke utgiftene.