TATT I ED:  Filippinenes nye president Benigno Aquino blir tatt i ed i Manila. Han lover kamp mot korrupsjon og fattigdom. Foto: REUTERS/Romeo Ranoco
TATT I ED: Filippinenes nye president Benigno Aquino blir tatt i ed i Manila. Han lover kamp mot korrupsjon og fattigdom. Foto: REUTERS/Romeo RanocoVis mer

Ny filippinsk president vil bekjempe fattigdom

Tatt i ed etter overveldende seier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Benigno Aquino lovte kamp mot fattigdom og korrupsjon da han onsdag ble tatt i ed som ny president på Filippinene.

- Om det ikke er korrupsjon, er det ikke fattige. Det er ikke bare et slagord. Det er prinsippet som ligger under min nye administrasjon. Vi skal løfte landet ut av fattigdom, sa Aquino til en halv million tilhengere i en park i Manila.

Folkemassen jublet og viftet med gule partiflagg da den 50 år gamle Aquino ble tatt i ed av en høyesterettsdommer.

Aquino vant en overveldende seier ved valget i mai med et løfte om å bekjempe fattigdommen han sa hadde florert gjennom de ti årene forgjengeren Gloria Arroyo styrte.

En annen medvirkende årsak til den store seieren er at han er sønn av de filippinske demokratiheltene Benigno og Cory Aquino, som fortsatt beundres for innsatsen for å styrte diktatoren Ferdinand Marcos.

Hans mor Cory fikk ry for å være en ukorrupt leder i de seks årene hun var president etter at Marcos ble styrtet i 1986.

Hennes død av kreft i fjor skapte ny sympati for familien som kom godt med for sønnen som var regnet som en lettvekter etter elleve lite bemerkelsesverdige år i nasjonalforsamlingen.
(NTB)