Ny finansgigant

Sparebanken NOR, Gjensidige Liv og Gjensidige Skade planlegger å gå sammen om å danne et nytt finanskonsern - Gjensidige NOR.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Styrene i begge selskapene har gitt administrasjonen fullmakt til å forhandle frem det selskapene i en felles pressemelding kaller «en ny sterk finansgruppe». Håpet er å ha hovedprinsippene for samordningen klare innen utgangen av mai.

Dersom de styrende organer og myndighetene sier ja til en samordning av de to selskapene, vil Gjensidige NOR bli et konsern med 8.000 ansatte fordelt på cirka 400 kontorer over hele landet. Samlet forvaltningskapital var ved årsskiftet på rundt 214 milliarder kroner.

Styrene anbefaler at konsernsjef i Sparebanken NOR, Kjell O. Kran, blir konsernsjef i Gjensidig NOR fram til han går av med pensjon i august 1999. Deretter overtar konsernsjef for Gjensidige-gruppen, Sverre Høegh Krohn.

Målet med samordningen er ifølge de to konsernsjefene å skape en slagkraftig og effektiv finansgruppe innenfor hovedområdene bank, livsforsikring og skadeforsikring.

En samordning betinger vedtak i selskapenes generalforsamlinger og konsernrepresentantskap samt konsesjon fra myndighetene. Samordningen er tenkt slik at Gjensidige Liv kjøper NOR Forsikring og Sparebanken NOR kjøper Gjensidige Bank. Videre vil det bli etablert et felles selskap for å samordne partenes virksomheter på fondsforvaltning og verdipapirområdet.

(NTB)