Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny flertallsmåling for Høyre og Frp

Trenger ikke støtte fra sentrum.

FLERTALL: Siv Jensen og Erna Solberg. Foto: Jacques Hvistendahl
FLERTALL: Siv Jensen og Erna Solberg. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nok en meningsmåling gir både stemmeflertall og stortingsflertall til Høyre og Fremskrittspartiet - uten behov for støtte fra sentrum.

Høyre er suverent største parti og får en oppslutning på 32 prosent på målingen, som er utført av Norstat for NRK. Det er en fremgang på 2,1 prosentpoeng for storesøster på blå side. Fremskrittspartiet går derimot tilbake halvannet prosentpoeng til 19,9 prosent. Det er likevel nok til at de to partiene får en samlet oppslutning på 51,9 prosent og 92 stortingsmandater.

Dermed ville de kontrollert Stortinget uten støtte fra Venstre eller Kristelig Folkeparti. Sistnevnte holder stand over sperregrensen med en oppslutning på 5,1 prosent (+0,1), mens Venstre havner under med 3,6 prosents oppslutning (-1,2).

For den sittende rødgrønne regjeringen er det godt nytt at SV nå tangerer sperregrensen på 4 prosent etter en oppgang på 0,8 prosentpoeng. Senterpartiet faller 0,1, men holder seg likevel på rett side av streken med en oppslutning på 4,2 prosent.

Arbeiderpartiet må notere seg for en nedgang på 2,6 prosentpoeng og lander på 27,7 prosent. Størst i trekløveret, men altså et stort og tydelig skritt bak arvefienden Høyre.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media