Ny flyktningkampanje får voldsom oppslutning i sosiale medier. Hun er kvinnen som står bak

#engangvarjegflyktning.

KAMPANJE: I disse dager hvor debatten om flyktninger fra Syria preger både spalteplass og sakslister over hele landet, har en ny kampanje startet i sosiale medier. AUF-leder Mani Hussaini har kastet seg på. Danske Samira Nawa Amini startet det hele. Foto: Facebook / Privat
KAMPANJE: I disse dager hvor debatten om flyktninger fra Syria preger både spalteplass og sakslister over hele landet, har en ny kampanje startet i sosiale medier. AUF-leder Mani Hussaini har kastet seg på. Danske Samira Nawa Amini startet det hele. Foto: Facebook / Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I disse dager hvor debatten om flyktninger fra Syria preger både spalteplass og sakslister over hele landet, har en ny kampanje startet i sosiale medier.

#Engangvarjegflyktning.

Her står en rekke personer fram for å vise hvor langt de har kommet, og hva de har utrettet. At mennesker som en gang kom til landet som flyktninger er en ressurs og ikke nødvendigvis en byrde for både samfunn og fellesskap. Meldingene er mange:

- I dag er jeg Oslo SVs andrekandidat.

- I dag er jeg ingeniør og skuespiller.

- I dag er jeg artist.

- I dag er jeg mastergradsstudent og HR-konsulent.

Debatt En av de som har kastet seg på bølgen er AUF-leder Mani Hussaini. Han la ut følgende melding sammen med et bilde på Facebook.

«Debatten om mennesker på flukt handler ofte om tall og utgifter! På tide at vi også løfter menneskene. Vi må gjøre mer for mennesker på flukt og vise hjerterom. Mennesker er ressurser, ikke utgifter! #EnGangVarJegFlyktning»

Han forteller til Dagbladet at det er temperaturen og tematikken som har preget debatten her hjemme som inspirerte ham til å hive seg med på trenden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer