Ny forklaring fra Hetals venninne

Hetal Amins venninne, Kari Anne Lyngmo, vil i ettermiddag ettermiddag på ny ta plass i vitneboksen i Salten herredsrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun vil forklare seg mer utfyllende om hvordan hun opplevde å være sammen med Hetal Amin etter hennes selvmordsforsøk i Trondheim.

Lyngmo følte etter onsdagens vitnemål at hun ikke fikk uttrykt hva hun egentlig følte overfor Hetal, og vil også gi en fyldigere redegjørelse om hvorfor det ikke ble gjort mer for å stoppe det som endte i et selvmord i Amsterdam.

Dagens første vitne var for øvrig tiltalte selv, Mats Storvik, som bestred sykehusprest Gunnar Kristiansens vitnemål fredag.

I pausene utenom rettssaken ble for øvrig sykehuspresten sterkt kritisert av Mats Storviks forsvarere, fordi han til Dagbladet har uttalt at Storvik burde vært tiltalt for drap.

- Dette har sykehuspresten overhodet ikke grunnlag for å kommentere, og han burde holdt seg for god til det, sier forsvarer Gunnar Reinsnes til NTB.

Overbevisende

I formiddag har familievennen Sita Grepp stått i vitneboksen.

Hun har kjent familien siden 1989, og hadde god kontakt med Hetal.

Nyttårsaften 1998 var hun hjemme hos familien, og fortalte om en samtale hun hadde med Hetal i forbindelse med den planlagte interrail-turen med Mats Storvik.

- Er det noen mulighet for at du vil begå selvmord, spurte Grepp?

- Nei, det kommer jeg ikke til å gjøre. Jeg har lovet Mats ikke å gjøre det, hadde Hetal svart på en overbevisende måte.

Redd for selvmord

Dagens andre vitne var Else Kristin Utne Berg. Hun arbeidet ved utekontakten i Bodø, og ble kjent med Hetal i 1994. Allerede i desember det året, var Utne Berg redd for at Hetal ville gjøre slutt på sitt eget liv - tre år før det skjedde.

Utne Berg kjente Hetal i perioden etter at hun brøt ut av barndomshjemmet og brøt kontakten med foreldrene. Hun fortalte om Hetals konstante dårlige samvittighet overfor sin far og mor, og hadde allerede så tidlig som i 1994 en frykt for at Hetals indre smerte kunne føre til noe fatalt.

Men den frykten ble mildere. Utne Berg trakk Hetal inn i den store Ungdomshøringen som ble arrangert i 1995. For dette arbeidet fikk Hetal flotte skussmål.

- Hun gjorde en flott jobb. Hun var utrolig ressurssterk, flink og snill. Det var vanskelig ikke å la seg begeistre av henne.

- Men hun strevde mye med livet sitt, sa Utne Berg.

Dagbladet.no følger rettssaken i Bodø

tormod.brenna@dagbladet.no