Ny forklaring om taggervold på Sunnmøre

Nå har politiet på Sunnmøre fått avhørt skadd mann som ble funnet ved Langevåg kirke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i 30-årene som ble funnet alvorlig skadd natt til søndag nær Langevåg kirke i Sula kommune på Sunnmøre, fortalte til politiet at han ble angrepet av to taggere da han forsøkte å stoppe dem i å grise til kirken.

Tidligere i sommer har taggere dekorert kirken.

Mannen ble fraktet til sykehuset i Ålesund, og politiet ba søndag morgen om tips fra publikum. Politiet ble varslet om den skadde mannen klokka 03.38.

Nå har Sunnmøre politidistrikt slått fast at skadene ikke er forårsaket  av noe voldelig angrep fra taggere likevel.

- Ramlet og slått seg
Klokka 21.09 skriver politiet på kveldsloggen:
 
«Politiet har i dag etterforsket saken. Ut fra de opplysninger som vi har fått gjennom avhør kan en si at det ikke dreier seg om noen voldshandling. Den som innledningsvis ble omtalt som fornærmet hadde ramlet og slått seg sent på natten. Dette fikk vi først brakt klarhet i etter å ha fått snakket med han nå i kveld.

- Når det gjelder tagging på kirken har politiet også fått klarhet i hvem som utførte dette gjennom avhør.  Vi kan her utelukke andre personer og grupperinger».

Kveldens operasjonsleder i Sunnmøre politidistrikt, Tor Andre Gram Falck, kan i kveld ikke gi noen oppklaring på om det var den skadde selv eller vitner som kom opp med den første forklaringen om voldelig angrep fra taggere.

- Det skal vi etterforske seinere, sier Gram Falck til Dagbladet.

Polsk mann
Om mannens tilstand sier operasjonslederen:

- Han har vært på operasjonsbordet.

Ifølge NRK Dagsrevyen søndag kveld er den skadde en polsk mann.

En av dagens tidligere operasjonsledere opplyser at det var mannen selv som kom med den første forklaringen om taggervold.

- De opplysningene vi har, har vi fått fra mannen som ble angrepet av for oss ukjente personer som tagget på kirken. Han forteller at de slo og sparket ham, fortalte operasjonsleder Jon Kåre Flo tidligere til VG.

Mannen ble først kjørt til Ålesund sykehus, men siden overført til Molde sykehus for behandling.

- Han har fått kjeveskader og en skade i nesen. Vi regner med at han kan ha kjevebrudd, sier operasjonsleder Flo.

Slik var teksten i den første politiloggen til media, som utløste nyhetsoppslag i en rekke medier utover søndagen:

03.38: Langevåg:
«Utsatt for grov vold En mann i 30 åra blir hentet av ambulanse ved Langevåg Kirke i Sula kjørt Ålesund sykehus med alvorlige skade.  Politiet undersøker saken -  den skadde personen er trolig bli angrepet av ukjente gjerningspersoner. Opplyst at gjerningspersonene holdt på med skadeverk/"tagging" på kirka og blei tilsnakket av den skadde — som så blei angrepet. Politiet undersøker saken videre — og ønsker tips og opplysninger fra publikum».