Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny forsikring

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Storebrand vil i samarbeid med et tysk forsik- ringskonsern tilby nordmenn forsikring mot å havne i helsekø. Den som kjøper en slik forsikring får ved sykdom ikke bare utbetalt et kontantbeløp, men blir også hjulpet til å finne et behandlingstilbud utenom det offentlige helsevesen.
  • Skal det bli et marked av betydning for en slik helseforsikring i Norge, må det også finnes private sykehus der kundene kan kjøpe seg behandlingsplass. Både den forrige og den nåværende regjeringen har avslått å gi konsesjon til en utvidelse av de kommersielt baserte, private sykehusene. Begrunnelsen er den høyst reelle faren for at de private sykehusene skal tappe det offentlige helsevesenet for personell som det er mangel på. De offentlige sykehusene prioriterer de sykeste først og ordner ikke de køene som finnes etter pasientenes pengepung. Det er et slikt helsevesen vi vil ha.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!