Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny forsvarsskandale

Far og sønn siktet for bedrageri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En far og en sønn er tiltalt for urettmessig å ha tjent 26,6 millioner kroner på oppdrag for Forsvaret. Sønnen skal ha skaffet kontrakter til et firma faren opprettet under falskt navn.

De to, som er 62 og 42 år gamle, er tiltalt for blant annet grov økonomisk utroskap, grovt bedrageri, grovt heleri og brudd på likningsloven, skriver Bergens Tidende.

Strafferammen for grov økonomisk utroskap er inntil seks års fengsel.

Sønnen hadde ansvar for innkjøp ved marinebasen Haakonsvern utenfor Bergen og skal ha brukt denne stillingen til å skaffe farens firma en rammeavtale.

Med den som bakgrunn fakturerte skal det amerikanske firmaet ha fakturert Forsvaret for 7,8 millioner dollar, nesten 60 millioner kroner regnet etter dagens kurs.

- Det er et visst omfang over denne saken, sier statsadvokat Trond Høvik og viser til den elleve sider lange tiltalen, som han mener taler for seg selv. Det har tatt nesten fire år fra politiet slo til og fram til tiltalen nå er klar.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld for noen av punktene i tiltalen, sier advokat Marius Wesenberg, som forsvarer 62-åringen.

- Min klient mener at saken her har to sider, og at politiet ikke har rett i det de mener.

Avisa har ikke lykkes med å få en kommentar fra den tiltalte sønnens forsvarer.

Tiltalen blir kjent under en måned etter at en nordmann og to briter ble arrestert, mistenkt for korrupsjon i forbindelse med Dagbladets avsløringer rundt salget av de såkalte Nigeria-båtene.

(Dagbladet / NTB)