Ny frist for Ingvild (24)

Familien klamrer seg til håpet om at en donor redder livet til Ingvild Reinskou i påsken. Legene har gitt henne utvidet ventetid i respiratoren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingvild Reinskou er døende. Hun må ha et annet menneskes lunger så fort som mulig for å overleve.

- Alle må forstå hvor viktig organ-donasjon er. De bør ta stilling til dette mens de fremdeles er friske og har det bra. Dette var Ingvilds intensjon da hun tok kontakt med Dagbladet før hun ble lagt i respirator, sier Ingvilds familie.

Nå har lungesyke Ingvild ligget i ei uke i respirator på Aker sykehus i Oslo.

Døgnet rundt våker foreldrene Ellen Reinskou og Øivind Stenerud over minstejenta.

Ut påskeuka

Ingvilds tilstand er stabil. Da Dagbladet skrev om henne sist tirsdag, skulle legene avgjøre i løpet av uka hvor lenge hun kunne bli liggende i respirator.

Ingen trodde hun kunne bli der lenger enn til denne helga. Respiratorbehandling er risikofylt. Men i går besluttet legene at Ingvild skal få bli liggende ut påskeuka. Går alt bra, kan hun bli der enda lenger.

- Det gir oss nytt håp. Vi har flere dager hvor nye lunger kan dukke opp, sier faren.

Livstegn

Søsknene Eirin og Jon Øivind er på sykehuset fra tidlig morgen til sein kveld. Bestevenninnen Wibecke Rønseth har kommet hjem fra studiene i USA for å være i nærheten av Ingvild. For alle de nærmeste er ventingen på to nye lunger til Ingvild en kamp mot tida.

Men Ingvild gir dem stadig nye tegn på at hun er til stede, selv om hun er i narkose. Det gjør dem rundt henne sterke.

Hun gir små trykk tilbake når de nærmeste holder henne i hånda. Iblant åpner hun øynene.

- Hun har alltid sovet med øynene litt på gløtt, men de første dagene i respiratoren, var de klistret igjen. Men natt til i går var den gamle glippen tilbake igjen, sier venninnen Wenche.

Et lite rom på medisinsk overvåkingsavdeling er de pårørendes ventesal. De skifter på å sitte ved Ingvilds sengekant. Hun er aldri alene.