NY FENGSLING: Fredag framstilles Frode Berg for fornyet varetektsfengsling i Moskva byrett. Kirkenes-mannen har nå sittet i 12 måneder i varetekt i det gamle KGB-fengselet Lefortovo. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
NY FENGSLING: Fredag framstilles Frode Berg for fornyet varetektsfengsling i Moskva byrett. Kirkenes-mannen har nå sittet i 12 måneder i varetekt i det gamle KGB-fengselet Lefortovo. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .Vis mer

Spionsiktet

Ny Frode Berg-fengsling

Spionsiktede Frode Berg framstilles for fornyet fengsling i Moskva fredag.

- Frode Berg blir framstilt for fornyet varetektsfengsling i Moskva byrett fredag, forteller hans russiske forsvarer Ilja Novikov.

Det er ventet at FSB (Federalnaja sluzjba bezopasnosti - det russiske sikkerhetspolitiet, tidligere KGB) - vil be om åtte nye uker i varetekt for den spionsiktede nordmannen.

Berg som i mange år jobbet som inspektør ved Grensekommissariatet for den norsk-russiske grense i Kirkenes, er siktet for å ha spionert på vegne av den norske E-tjenesten i Russland.

Den pensjonerte offiseren har overfor FSB innrømmet at han var på oppdrag av norske myndigheter i Russland.

FORSVARERNE: IlJa Novikov (t.v.) og Brynjulf Risnes er Ftrode Bergs advokater. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
FORSVARERNE: IlJa Novikov (t.v.) og Brynjulf Risnes er Ftrode Bergs advokater. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer

- Forhåpentligvis bestemmer byretten en dato for hovedforhandlingen, sier Ilja Novikov, som sammen med Bergs norske forsvarer - advokat Brynjulf Risnes - bistår Frode Berg.

Overfor Dagbladet antyder Novikov at det er sannsynlig at rettssaken mot Berg kan komme opp for retten i slutten av januar, eventuelt i løpet av februar.

Berg har nå sittet i varetekt i det beryktede Lefortovo fengselet i Moskva i over et år.