Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny front mot Le Pen

PARIS (Dagbladet): Le Pens ukronte arving, Bruno Mégret, tok i helga ut skilsmisse fra sin tidligere guru. Det ekstreme franske høyrepartiet Nasjonal Front blir delt i to, og begge parter kommer svekket ut av prosessen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nasjonal Front var med 15 prosent av stemmene Frankrikes tredje største parti inntil bruddet mellom Mégret og Le Pen for snart to måneder siden. Da Mégret ville innkalle partimedlemmene til en ekstraordinær kongress, ekskluderte Le Pen ham like godt fra moderpartiet. Nå danner Mégret sin egen Nasjonal Front.

Han har nemlig klart å samle 2500 delegater til en ekstraordinær kongress i Marignane utenfor Marseille. De kom sammen i går ettermiddag og ble møtt av demonstranter.

- Vi er verken pirater eller kuppmakere, sa Mégret fra talerstolen.

Le Pen kaller Bruno Mégret for en psykopat som bør innlegges på psykiatrisk klinikk. Le Pen har styrt Nasjonal Front eneveldig i 27 år, og tåler ikke å bli utfordret.
Bruno Mégret, 45, var inntil i desember Le Pens ubestridte etterfølger. Han unngår med flid Le Pens klare rasistiske og antisemittiske uttalelser, men deler samme ideologi, og beundrer Goebbels.

Le Pen beholder nok de fleste tilhengerne.

Ifølge en meningsmåling fredag er 67 prosent fremdeles lojale mot Le Pen.

Ifølge Le Pen er Mégret et ubetydelig lite kryp, så liten at han har vanskelig for å holde beina på jorda.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media