Ny frykt etter selvmordsaksjon

En kortvarig pustepause i voldsaksjonene i Gaza og på Vestbredden ble brått avbrutt da en selvmordsaksjonist ofret sitt liv for palestinernes sak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå fryktes det at selvmordsaksjonen skaper nye problemer i fredsprosessen. Bortsett fra aksjonisten selv, ble ingen drept i angrepet, kun hn israelsk soldat ble såret, men udåden skapte frykt for at selvmordsaksjonene skal får en oppsving. Våren 1996 tok disse aksjonistene med seg 60 mennesker i døden i Midtøsten.

At Israel samtidig forbereder nyvalg før tiden, regnes også som et tilbakeslag for fredsprosessen. Det til tross for at statsminister Ehud Barak i dag avviste et krav fra Likud-partiet om å få vetorett i sikkerhetsspørsmål hvis det konservative partiet skal gå sammen med Arbeiderpartiet i en samlingsregjering.

Den ytterliggående islamistiske bevegelsen Islamsk hellig krig tok på seg skylden for selvmordsaksjonen. I en erklæring fra Beirut sa gruppen torsdag at den vil fortsette å bruke selvmordsaksjoner, siden «dette er det eneste middelet som kan skaffe oss seier og frigjøring av vårt land».

(NTB)