Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny generalsekretær i Røde Kors

Jan Egeland er utnevnt til ny generalsekretær i Norges Røde Kors. Den tidligere statssekretæren i utenriksdepartementet er nå FNs spesialutsending til Colombia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jan Egeland (43) har tittelen undergeneralsekretær i FN. Han tar over stillingen etter Sven Mollekleiv som har vært generalsekretær i Røde Kors siden 1991.

- I Jan Egeland får Norges Røde Kors en meget motivert generalsekretær med et sterkt personlig engasjement i organisasjon, sa president Thorvald Stoltenberg da den nye generalsekretæren ble presentert fredag.

- Jan har en helt unik bakgrunn. Hans enorme frivillige egenskaper er en pillar for å føre arbeidet i Røde Kors, sier Mollekleiv. Spesielt vektla han arvtakerens lederegenskaper og evne til å jobbe sammen i, og mellom, organisasjoner.

Nyttår

- Da jeg gikk inn døra til Røde Kors i dag, følte jeg det som å komme hjem. Jeg var på min første Røde Kors-leir som niåring, og siden har jeg vært med i organisasjonen, fortalte Egeland, for anledningen dresset opp med et 20 år gammelt Røde Kors-slips.

Han tiltrer stillingen formelt ved nyttår, men allerede nå starter han arbeidet med å sette seg inn i organisasjonens virksomhet. For selv om han har vært aktiv selv, er det flere deler av virksomheten han ikke kjenner til.

- Jeg har arbeidet mest internasjonalt de siste årene. Blant annet i Colombia har jeg fått kjennskap til det imponerende internasjonale arbeidet Røde Kors gjør, nå gleder jeg meg til å lære mer om det arbeidet Røde Kors gjør i Norge, sier Egeland.

(NTB)- Fredsmeklere skaper kaos

Hele Norges coronakart