Ny gransking av Bjugn-bilder

Det går mot ny gransking av bildematerialet i Bjugn-saken. Avdelingsoverlege Bjørn Ruud ved Sentralsykehuset i Akershus er villig til å foreta en ny vurdering av bildene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ruud ønsker imidlertid å ha med seg nok en lege med kompetanse innen barnemedisin i dette arbeidet.

Dermed er det mye som tyder på at det omstridte bildematerialet vil bli gjenstand for en ny gjennomgang. Denne gangen med dagens kunnskap om medisinske funn på barn som eventuelt kan knyttes til seksuelle overgrep, skriver Adresseavisa.

Advokat Christian Wiig, Ulf Hammerns forsvarer, regner med at det skal være mulig å finne Ruuds partner i arbeidet, og håper på en avklaring i løpet av sommeren.

Henvendelsen fra advokat Wiig er et ledd i arbeidet med å få prøvd Hammerns sak for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

Wiig sier at overlege Ruud synes å ha et annet syn på bildene enn de som var medisinsk sakkyndige under straffesaken.

- Jeg ønsker å få vurdert om de medisinske ekspertene på sexovergrep mot barn ser anderledes på medisinske funn enn de gjorde for fire-fem år siden. Overlege Ruud skal ha gitt uttrykk for at det har skjedd en utvikling på dette området, sier Wiig.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer