Ny gransking av SOS Rasisme

Etat gransker millionutbetalinger til SOS Rasisme fra studieforbund.

SOS RASISME: SOS Rasisme granskes nå av en underetat til Kunnskapsdepartementet, VOX. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SOS RASISME: SOS Rasisme granskes nå av en underetat til Kunnskapsdepartementet, VOX. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Vox, en etat i Kunnskapsdepartementet, er i gang med en omfattende gransking av millionstøtte gitt til SOS Rasisme fra studieforbundet Populus.

Støtten er gitt på bakgrunn av SOS Rasismes egne innrapporterte studietimer til Populus.

1,6 millioner - Vi går nå gjennom alle innrapporterte studietimer SOS Rasisme har levert studieforbundet i fra 2007 og fram til 2011, sier avdelingsdirektør for tilskuddsforvaltning, Tom Sørhus, til Dagbladet.

Hvert skjema med studietimer er signert med navn på kursleder og deltakerne.

SOS Rasisme mottok over 1,8 millioner kroner i studiestøtte fra Populus i perioden 2007 til 2011. Over en million av dette er utbetalt i 2009 og 2010. Populus sendte alle listene over deltakere, kursledere og arrangører til Vox april.

- Vi skal gjennom navnelistene for å undersøke om det er i overensstemmelse med gjeldende regelverk, sier Sørhus.

Varslet Siden SOS Rasisme ble med i ordningen i 2005 har organisasjonen innrapportert 31 678 timer med kurs og undervisning og mottatt over to millioner kroner.

I september i fjor sendte Populus et bekymringsbrev til VOX, der de ba om bistand og et møte med VOX. Årsaken var at SOS Rasisme hadde leverte over tre ganger så mange kurslister for å få støtte i 2010, sammenlignet med året før. I november suspenderte Populus SOS Rasisme fra ordningen. Oppgang i nedgangstider Ifølge SOS Rasisme deltok hele 2209 personer på 401 kurs og 11 200 timer undervisning i regi av organisasjonen i 2010.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer