Ny gruppe tar ansvar for bombe

En ny palestinsk gruppe tar ansvar for bombeattentatet i Jerusalem i dag. Gruppa kaller seg «Det palestinske folkets motstandsstyrker».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gruppa varsler at det vil komme mange attentater mot den fremtidige statsministeren Ariel Sharon og hans «arrogante sionisme».

Politiet pågrep to menn som flyktet fra stedet til fots etter en bombeeksplosjon i den ultraortodokse bydelen Beit Yisrael i Jerusalem.

De to er mistenkt for å stå bak attentatet. En kvinne behandles for lettere skader og ni andre for sjokk.

Øyenvitner så flammer stå ut av en grå personbil som var parkert i en gate. Deler av bilen fløy 150 meter gjennom luften.

- Det var en betydelig mengde eksplosiver i bilen, og den ble fullstendig ødelagt i eksplosjonen, sier politisjefen i Jerusalem, Miki Levy.

- Vi har sårede, trolig folk som er lettere såret og får hjelp av ambulansepersonell. Politiet har sperret av området, sier polititalsmann Shmuel Ben-Ruby til nyhetsbyrået Reuters.

En av ambulansepersonalet sa at en person er brakt til sykehus. Ifølge Reuters journalist på stedet, skjedde eksplosjonen i en smal gate. Bilen ble fullstendig utbrent.

Politiet leter også gjennom søppeldunker og containere for å sjekke om flere bomber er plassert.

Barak fordømmer

Avtroppende statsminister Ehud Barak fordømmer attentatet.

- Disse forsøkene på å underminere det israelske folk vil ikke fungere, sa han i kveld.

- Sikkerhet, ro og respekt kan snart bare oppnås ved å fysisk adskille israelere og palestinere, la han til.

Israelsk politi skal ha blitt advart om at det kunne skje attentater nå. I går skal israelsk etterretning ifølge Jerusalem Post ha oppdaget en bilbombe i den palestinske byen Nablus. Bilen skal ha blitt kjørt av Hamas-aktivister.

TO ARRESTERT: To personer er arrestert etter at en bilbombe gikk av i Jerusalem.