Ny guide til hellig krig

Nå kan de som vil drive hellig krig i Irak finne oppskriften på hvordan de skal komme seg inn i terrorfabrikken på Internett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/PARIS (Dagbladet): De som overlever i Irak kan komme til Europa. I går sa EUs ansvarlige for sikkerhet, Franco Frattini, at «millioner» av terrorister i Irak kan ramme europeiske mål. Europeiske sikkerhetskilder sier mange av dem er europeiske statsborgere, og frykter hva de vil gjøre når - og hvis - de kommer tilbake fra Irak.

Eksport av terrorister

- Det eneste jeg kan si, er at det eksisterer en opplæring av selvmordsbombere i Irak og at det skaper en farlig situasjon. Etter hvert som det irakiske regimet blir sterkere, vil mange av disse godt forberedte terroristene komme til Europa. Hvor mange er de? Millioner? Hvor mange av dem vil komme til Europa? Våre tjenester snakker om et stort antall. Jeg kan ikke være mer eksplisitt. Noen er vestlige, som kommer tilbake dit de kom fra, andre kommer ikke fra Vesten. Det som er sant i Irak, gjelder også Afghanistan. Det eksisterer dermed en stor trussel for eksport av terrorister, sier Frattini til Le Monde. Før de reiser, har de en fire sider lang «reiseguide», som detaljert forklarer hvordan man skal komme inn i Irak. Nettstedet «The Islam Doctor» forklarer at veien til jihad (hellig krig) i Irak er lang og vanskelig og «ingen dans på roser». Men ved å ta nødvendige forholdsregler er mulighetene for at den farlige turen skal bli en suksess meget gode.

Inspiratoren for mange er terrorsjefen i Irak, Abu Musab al-Zarqawi, mannen som angivelig selv har skåret hodet av flere vestlige gisler mens det har blitt filmet.

Veien gjennom Syria

Det er det tyske nyhetsmagasinet Der Spiegel som omtaler nettstedet som presenterer reiseguiden. «Doktorens» mål er å hjelpe alle som vil bli terrorister å nedkjempe vanskelighetene med å komme inn i Irak.

Analytikere og terroreksperter har så langt ikke funnet grunn til å betvile at nettstedet er autentisk, særlig fordi opplysningene i «guiden» bekrefter de antakelser man har hatt om hvordan utenlandske terrorister sniker seg inn i Irak.

Det er også bekreftet at mange av selvmordsbomberne er utlendinger, mange av dem fra Kuwait, Saudi-Arabia, Jordan og Syria. Det blir antatt at flere tusen utlendinger har tatt seg inn i Irak for å bistå terrorister og opprørere med å gjøre landet til et helvete for amerikanerne og deres allierte. Hvordan de er kommet inn i landet, blir - i hvert fall delvis - forklart i «reiseguiden».

Terrorens reiseagenter

I introduksjonen heter det at man, etter å ha fulgt de nødvendige fysiske og åndelige forberedelser, må oppsøke mellommenn som finnes i en rekke arabiske land. Det blir også understreket at man må utvise den største forsiktighet når man oppsøker terrorens reiseagenter. Og det beste stedet å begynne er Syria.

«Reis inn i landet fra Tyrkia,» er rådet. Behov for medisinsk behandling er en måte å komme inn i landet på.

Man kan også opptre som handelsmenn, det er ofte vellykket.

TERRORISTEN OVER ALLE TERRORISTER: Osama bin Laden, her fotografert sammen med egypteren Ayman al-Zawahri, en av de høyest rangerte i bin Ladens organisasjon.
INSPIRATOR: Terrorsjefen i Irak, Abu Musab al-Zarqawi, er inspiratoren for mange av terroristene i Irak.