Ny halshogging av amerikaner i Irak

Opptaket lagt ut på nettet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En amerikansk fange blir halshogget i et nytt videoopptak fra gruppen til Abu Mussab al-Zarqawi, som har gjennomført en rekke angrep i Irak.

En annen væpnet gruppe truer med å drepte et nytt tyrkisk gissel.

Opptaket av drapet ble lagt ut på en internettside lørdag, og skal ha blitt filmet et sted i Irak.

Livredd

Den unge amerikaneren sitter på en stol med hendene bundet på ryggen, og holder en kort erklæring hvor han oppgir navnet sitt, men det er vanskelig å høre nøyaktig hva han sier. Han sier han kommer fra San Francisco i California, og hevder gisseltakerne i gruppen Tawhid og Jihad har forsøkt å bytte ham mot irakiske fanger, uten resultat.

- Vi må forlate dette landet med en gang. Hvis ikke vil alle bli drept på denne måten, sier den skrekkslagne amerikanske fangen.

Deretter viser opptaket hvordan han halshogges mens han ligger på gulvet.

Tyrkisk gissel

En annen væpnet gruppe i Irak offentliggjorde lørdag et videoopptak av en tyrkisk mann de har tatt som gissel. Gruppen truer med å drepe ham hvis ikke selskapet hvor han jobber trekker seg ut av Irak.

Selskapet får en tidsfrist på 48 timer på å trekke seg ut. Hvis ikke vil den tyrkiske trailersjåføren bli halshogget, hevder en av de maskerte gisseltakerne på opptaket.

En lang rekke personer fra et tjuetall land er blitt tatt som gisler i Irak de siste månedene. De aller fleste er etter hvert blitt sluppet fri, men minst ti er blitt drept.

Truer Allawi

Al-Zarqawi er for tiden den mest ettersøkte mannen i Irak, og antas å ha bånd til terrornettverket al-Qaida. Gruppen hans har tatt på seg skylden for en rekke selvmordsaksjoner og andre angrep. Før det siste videoopptaket ble lagt ut, var det kjent at gruppen har drept tre gisler fra Sør-Korea, Bulgaria og USA.

I en erklæring lørdag gjentar gruppen tidligere trusler mot den irakiske statsministeren Iyad Allawi.

- Allawi, vær sikker på at vi har et sverd for deg. Dets tørst vil vi slukke med ditt blod, heter det i en uttalelse på en internettside som brukes av militante islamister.

(NTB)

REDD: Tyrkisk lastebil blir holdt som gissel. Her et amatøropptak som ble frigitt i dag, der kidnapperne truer med å halshogge ham hvis ikke selskapet hans trekker seg ut av Irak innen 48 timer.