Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny Harket på norsk

HARKET + DEEPIKA? Morten Harket og Deepika holder hver sin konsert på Vestfold-festspillene i morgen kveld. Kanskje får vi også høre dem synge sammen. FOTO: BJØRN LANGSEM Morten Harkets neste CD blir på norsk. Materialet er klart, så nå gjenstår det bare å finne det rette plateselskapet. Men først skal han opptre på Vestfold-festspillene sammen med Håvard Rem. Kanskje blir det også en duett eller to med Deepika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har lenge hatt lyst til å lage en norskspråklig pop-CD. Jeg har mye tilgjengelig materiale, låtene ligger bare og venter, sier Morten Harket.

Flere av tekstene på «Wild Seed» er basert på norske dikt.

Balladen «Lay me down» er en engelsk versjon av Håvard Rems dikt «Vuggevise». På Harkets nye CD får vi høre originalteksten.

Satser internasjonalt

Morten Harket benekter at en CD på norsk betyr at han har gitt opp en karriere i utlandet.

- Jeg ønsker fremdeles å være artist internasjonalt , fastholder sangeren og forteller at han også arbeider med materiale til en engelsk CD. Og den kommer til å bli helt annerledes enn den norske.

Det er usikkert hvilket plateselskap Morten Harket vil gi ut den norskspråklige CD-en på. Mest aktuelt er plateselskapet BMG, som er utgiver av hans siste singel «Heaven's not for Saints».

Pop og poesi

Morten Harket er aktuell med konsert i regi av Vestfold-festspillene i morgen kveld. Og publikum kan vente seg en annerledes Morten Harket-opplevelse på Slottsfjellet i Tønsberg. Artisten stiller med nye låter, lyriske innslag og kanskje blir det en duett eller to med norsk-pakistanske Deepika.

- Dette blir en helt spesiell spillejobb, ikke bare en straight band-konsert , sier Morten Harket.

Håvard Rem på scenen

Poeten Håvard Rem skal for første gang opptre på scenen sammen med Morten Harket, men om han skal deklamere dikt, synge, eller noe midt imellom, har ikke duoen bestemt seg for ennå.

- Grensen mellom å lese og å synge er flytende. Jeg aner ikke hva Håvard kommer til å finne på. Kanskje debuterer han som ræpper, flirer Morten Harket.

I tillegg til bandet, som mange vil kjenne igjen fra Wild Seed-turneen, har Harket med seg halve Vertavo-kvartetten: Bjørg Værnes på cello og Berit Værnes på fiolin.

Deepika

Morten Harket håper også å få med seg norsk-pakistanske Deepika på et par av låtene sine. Deepika skal ha egen konsert før Morten Harket i morgen kveld, og hun kunne gjerne tenke seg å synge med den tidligere a-ha-stjernen.

- Spanish Steps og Los Angeles er mine favorittlåter, sier Deepika.

I tillegg til konserten i Tønsberg i morgen kveld, skal Morten Harket opptre i Fagernes 13. juli, han skal holde dobbeltkonsert i Molde 16. juli, og 9. august synger han i Arendal, i forbindelse med Skagerak kulturfestival