Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny hasjfarm avslørt

Tre menn i 40-årene pågrepet i Sør-Odal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet pågrep fredag tre menn i 40-årene, etter at det ble funnet en hasjfarm inne i en enebolig på Skarnes i Sør-Odal kommune.

- Det dreier seg om omfattende dyrking, og det ble beslaglagt et betydelig antall med planter, sier Ole B. Nordvik, lensmann i Sør-Odal.

Han vil imidlertid ikke gå noe nærmere inn på omfanget av beslaget. Plantene er nå fraktet til Kripos for nærmere undersøkelse.


Flere tilfeller

Boligen ligger i Skarnes sentrum, midt i et boligfelt. Politiet vil ikke opplyse om de tre mennene, som er av utenlandsk opprinnelse, bor fast i boligen.

De siste ukene har politiet på Østlandet avslørt en rekke rene hasjfabrikker skjult i private boliger, blant annet i Sør-Odals nabokommune Nes på Romerike.

Her ble det funnet over 400 hasjplanter. Både kjelleren og andreetasjen var full av planter. Fredagens beslag skal være større enn dette, ifølge Nordvik.

- Det er rart hvis det ikke er noe sammenheng mellom disse to beslagene, men det vil jo videre etterforskning finne ut av, sier lensmannen.

Ny trend

I Norge er hasjfarm i privatboliger et ganske nytt fenomen, men i Storbritannia har denne typen cannabisdyrking vært et økende problem de siste seks åra, skriver NRK.

Fremgangsmåten ser ut til å være den samme overalt; En vanlig leilighet eller hus ribbes for inventar, vinduene dekkes til, og kunstig lys og ventilasjon fraktes inn. Deretter dyrkes det cannabisplanter i stor skala.

Man kan fremstille både hasj, marihuana og canabisolje av cannabisplanter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media