Hetebølge

Ny hetebølge: - Finnes bare én løsning

Høye temperaturer og kraftig tørke preger store deler av Nord-Amerika.

HETEBØLGER: Temperaturene i Nord-Amerika fortsetter å øke og tørken blir stadig mer ekstrem. VIDEO: www.parks.ca.gov Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Temperaturene i Nordvest-USA og Canada fortsetter å øke, og det er nå forventet enda en ekstrem hetebølge i løpet av den kommende uka. «Hetekuppelen» vil gi rekordhøye temperaturer vest i landet, og i tillegg forverre tørke og brann, skriver USA Today.

Forskere mener at varmebølgene som herjer er en begivenhet som bare skjer én gang per årtusen, og praktisk talt er umulig uten menneskeskapte klimaendringer.

- En vekker for folk

- Det har vært en alvorlig og farlig sommer, noen av hetebølgene har vært ødeleggende varme, sier seniorforsker Michael Wehner ved Lawrence Berkley National Labratory til The Guardian.

Wehner mener at de pågående hetebølgene burde få regjeringer og bedrifter til å forberede seg bedre på helsepåvirkningen av høye temperaturer, som kan være alt fra heteslag til pustevansker.

Klimaekspert Tore Furevik er ikke overrasket over at temperaturene fortsetter å stige.

- Vi ser jo et mønster over hele verden. Det finnes bare én løsning - vi må begrense utslipp. Jeg håper dette er en vekker for folk, sier Furevik til Dagbladet.

- En «cocktail» for skogbrann

Nord-Amerika har i lang tid vært preget av enorme skogbranner. Per nå er det over 80 aktive skogbranner som til sammen dekker over en million mål med land.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer