HETEBØLGE: En hetebølge rir India i disse dager, og har så langt krevd livet til minst 130 mennesker. Det skriver avisa Times of India. Her et bilde fra hetebølgen i fjor som kostet over 2200 mennesker livet. Foto: EPA/HARISH TYAGI/NTB Scanpix
HETEBØLGE: En hetebølge rir India i disse dager, og har så langt krevd livet til minst 130 mennesker. Det skriver avisa Times of India. Her et bilde fra hetebølgen i fjor som kostet over 2200 mennesker livet. Foto: EPA/HARISH TYAGI/NTB ScanpixVis mer

Ny hetebølge: Mer enn 130 døde, og det skal bare bli varmere

Temperaturene øker i India.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En hetebølge rir India i disse dager, og har så langt krevd livet til minst 130 mennesker. Det skriver avisa Times of India.

Store deler av India opplever den varmeste April-måneden på mange år, og en rekke steder har notert seg for rekordtemperaturer på denne tiden av året.

Temperaturene øker Avisa skriver videre at det er ventet at temperaturene vil stige ytterligere i de kommende dagene, spesielt i de vestlige delene av landet. Temperaturene vil i vest gå ned mot slutten av helga takket være regnbyger og sandstormer i de mest utsatte områdene.

Like heldige er de ikke i sentrale Telangana der kvikksølvet torsdag klatret opp til 44 grader celsius.

Hyderabad, som ligger i Telangana-regionen, noterte seg for 43 grader, og myndighetene advarer mot at gradestokken kan vise brennhete 45 grader før hetebølgen avtar.

Det er sendt ut hetebølgevarsel for Nizamabad, Hyderabad, Rangareddy og Nalgonda.

Asfalten smeltet I mai i fjor ble landet rammet av en tilsvarende hetebølge som kostet over 2200 mennesker livet. Det ble da klassifisert som den femte mest dødelige hetebølgen registrert i verden.

De fleste omkomne var eldre og fattige som ikke kunne ta seg råd til å holde seg hjemme fra jobben. 

Flere steder i landet var det så varmt at asfalten på veiene smeltet, og tall dukket opp som fortalte at bare en tredel av Indias 1,2 milliarder innbyggere har tilgang på elektrisitet.

- Ingenting virker. Selv om man bader fem-seks ganger om dagen klarer man ikke å kvitte seg med heten. Vi forsøker etter beste evne å holde oss inne for å unngå heteslag. Det er mye verre enn tidligere år. Vi har knapt elektrisitet og aircondition-enhetene våre blir fullstendig ubrukelige, sa Manish Singh ifølge engelske Guardian i fjor.

Den mest dødelige hetebølgen i databasen, er den som rammet Europa i 2003. Da mistet 71 000 mennesker livet ifølge NTB.