Ny hevn fra Israel

En palestinsk politimann ble drept og over 20 skadet i israleske angrep i går. Den israelske hæren brukte bombekastere, krigsskip og kamphelikoptre, og bulldosere jevnet hus med jorden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politihovedkvarteret i Gaza by, flere flyktningleirer og to av basene til den palestinske elitestyrken Styrke 17 i Gaza var blant i alt sju hovedmål i angrepet. Styrke 17 er president Yasser Arafats livgarde. Israel stengte også alle veier inn til Gaza.

Statsminister Ariel Sharon ga ordren til angrepet mindre enn 24 timer etter at flyvåpenet bombet syriske mål i Libanon for første gang på fem år.

Det siste angrepet er en hevn for at fem granater ble avfyrt tidligere på dagen mot den israelske byen Sderot, fem kilometer fra grensen til Gaza. Ingen kom til skade i angrepet.

Det er første gang under det sju måneder lange palestinske opprøret at et bombekasterangrep har nådd så langt inn på israelsk område. De palestinske selvstyremyndighetene sier deres sikkerhetsstyrker ikke sto bak angrepet og at de etterforsker hendelsen.

Politimann drept

Den palestinske politimannen Mohammed Al-Masri (24) ble ifølge palestinske kilder drept da israelske styrker angrep Bait Hanoun, et område som er under full palestinsk kontroll nord på Gazastripen.

Palestinske sykehuskilder opplyser at 24 mennesker ble skadd i den israelske hevnaksjonen, men at det ikke er mulig med en full oversikt før ambulanser når fram til områder som er isolert på grunn av kamper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer