Ny HIV-mann i Sverige

Sitter isolert. Vil ikke endre atferden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):En 27 år gammel mann sitter isolert i Sverige,  mistenkt for å ha smittet tre kvinner med HIV, selv vitende om at han er bærer av viruset skriver Göteborgsposten.se

De tre kvinnene har alle nylig blitt smittet med HIV, etter å hatt seksuell omgang med 27-åringen. På mandag starter politiet sine undersøkelser i saken.

Samboer og forlover

Det er smittevernlegen i Västra Götalandsregionen som har anmeldt mannen, etter å ha snakket med de tre smittede kvinnene. Det ble vakt mistanke da alle tre oppgav navnet på mannen under samtalen med smittevernlege. Mannen anklages for grov mishandling.

Påtalemyndighetene mener mannen kjente til at han var bærer av viruset, men at han ikke opplyste sine partnere om dette eller gjorde noe for å beskytte kvinnene fra smitte.

De tre kvinnene er alle voksne, og har hatt et nært forhold til mannen. De tre har enten vært samboer eller forlover med mannen, skriver Expressen.se

Satt i isolasjon

Mannen er plassert i forvaring ettersom han ikke vil endre oppførselen.

HIV_SJOKK: Sist uke ble en 32 år britisk statsborger arrestert i Stockholm, mistenkt for å ha hatt seksuell omgang med så mange som 130 unge jenter. Hvor mange som er HIV-smittet er ikke klart. Nå er ogaså en 27-åring arrestert, mistenkt for å ha smittet tre kvinner, vitende om at han er bærer av viruset. Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX
HIV_SJOKK: Sist uke ble en 32 år britisk statsborger arrestert i Stockholm, mistenkt for å ha hatt seksuell omgang med så mange som 130 unge jenter. Hvor mange som er HIV-smittet er ikke klart. Nå er ogaså en 27-åring arrestert, mistenkt for å ha smittet tre kvinner, vitende om at han er bærer av viruset. Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX Vis mer

- Det stemmer at det har blitt satt i gang tiltak mot han, sier påtaleadvokat James von Reis.

- Det er noe som må til når alle frivillige alternativ utelukkes. Da beslutter retten om en person skal tvangsisoleres. Det er ingen celle, men er form for å forvaring, sier smittevernlege i Stockholm, Åke Örtqvist.

Mannen er ennå ikke avhørt.

130 unge jenter

Det er det andre HIV-sjokket i Sverige på kort tid. Sist uke ble en HIV-smittet britisk statsborger , bosatt i Stockholm, arrestert, mistenkt for å ha hatt kontakt med opp mot 130 unge jenter. Hvor mange av disse som er smittet, er fremdeles uklart.

32-åringen møtte jentene hovedsakelig via internett og chattesider.

- I et slikt perspektiv har vår HIV-mann her i Göteborg ingen likheter med han i Stockholm, sier James von reis.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer