Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny hundelov klar

Etter et bikkjeslagsmål mellom stortingspolitikerne kom det i natt til enighet i Odelstinget om ny hundelov.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Voteringen ga flertall for en ny hundelov med de endringsforslag som Arbeiderpartiet foreslo, sier saksordfører Knut Storberget (Ap).

Vedtaket innebærer blant annet at det i den nye hundeloven ikke er nedlagt noe forbud mot hunderaser. Men det er vedtatt en hjemmel som gir Justisdepartementet anledning til å utforme forskrifter som forbyr spesielle hunderaser. SV har også kommet med et forslag om å forby hunder av rasen amstaff, et forslag som senere skal behandles i Stortinget.

Ap fikk støtte av SV og Frp for endringene i det opprinnelige forslaget til ny hundelov.

De fleste forslagene i hundeloven fikk enstemmig, tverrpolitisk støtte.

Regjeringspartiene sluttet seg blant annet til den delen av loven som gir en innskrenket rett i forhold til at hvem som helst kan avlive en hund, samt at strafferammen gjøres strengere for dem som har et klanderverdig hundehold. I den nye loven er det også en hjemmel som gjør det mulig å fradømme folk retten til å ha hund.

- Vi er svært fornøyd med den nye hundeloven. Det er en lov som er rettet mot hundeeierne, ikke hunderasene, sier Storberget.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media