Ny ildkule over Østlandet

Meteor lyste opp himmelen like etter midnatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ikke før støvet etter den forrige har lagt seg, lyser en ny meteor opp nattehimmelen over Østlandet. Nattas ildkule ble først observert 00.09.30 natt til i dag, og var synlig i like under seks sekunder, sier Steinar Midtskogen til Dagbladet.

Astronomientusiasten har montert opp et kamera som kontinuerlig overvåker himmelen, sett fra Voksenlia i Holmenkollåsen. Det er foreløpig ikke mulig å fastslå endelig om objektet brant fullstendig opp, eller om deler nådde bakken i form av meteoritter.

- Denne var svakere enn den vi så 1. mars. Om den har gitt noe meteorittnedfall er for tidlig å kunne si noe om, men det er absolutt en kandidat som bør sjekkes nærmere, ifølge Midtskogen.

Tredje ildkulen Mer data og granskning av bildemateriale må til før det er mulig å si noe sikkert om retningen den falt. Sett fra Oslo var meteoren synlig i sørvest, muligens over sørlige deler av Buskerud eller Telemark.

Dette er den tredje store meteoren over Østlandet som er festet til film på få uker. I tillegg til hendelsen i starten av mars, fikk billister i morgenrushet ta del i et et tilsvarende skue 3. februar. Tidligere denne uka ble det også kjent at en meteoritt trolig har truffet et tak på Rodeløkka i Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer