Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kine Brattli Gundersen

Ny informasjon om badetragedien

Ifølge Nordlys badet hun med sin søster da det gikk fryktelig galt.

KVELDSBAD: Avisa Nordlys melder om nye detaljer i drukningsulykka i Salangselva i Troms. Vis mer

Tirsdag frigjorde politiet navnet på den 22 år gamle kvinnen som omkom i en drukningsulykke i Salangselva i Troms søndag.

Det var Kine Brattli Gundersen som døde.

Gundersen satt ifølge politiets opplysninger på et flytedyr sammen med en annen person, men flytedyret veltet, og 22-åringen havnet i vannet.

Den andre personen kom seg på land og fikk varslet om hjelp.

Nå kommer regionsavisa Nordlys med nye detaljer om ulykka. Avisa har fått hendelsesforløpet beskrevet av en rekke personer med kjennskap til saken.

OMKOM: Kine Brattli Gundersen (22). Foto: Privat
OMKOM: Kine Brattli Gundersen (22). Foto: Privat Vis mer

Kveldsbad

Gundersen kjørte oppover veien som går langs Salangselva med sin søster og en tredje person. De stoppet ved et sted hvor vannet var relativt rolig og bestemte seg for å ta et kveldsbad.

Avisa skriver at søstrene etterhvert mistet kontrollen over situasjonen og ble ført nedover langs elva. De passerte Langfossen, et farlig strykområde som er 700–800 meter langt og ikke synlig fra veien, skriver Nordlys.

De to klarte ikke å holde sammen. Etter knappe fem kilometers ferd nedover elva, klarte søstera å ta seg i land og slo alarm.

Politioverbetjent Katrine Grimnes i Midt-Troms bekrefter hovedtrekkene i framstillingen av saken overfor Nordlys.

Funnet ved foss

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 20.50 søndag kveld. Like før klokka 22 informerte politiet om at kvinnen var funnet og hentet opp av elva. Hun ble fraktet til Universitetssykehuset i Tromsø (UNN) med ambulansehelikopter.

Kvinnen ble funnet på nedsiden av Kistefossen, opplyste operasjonsleder Eirik Kileng overfor Dagbladet. Han bekreftet også at den andre personen, altså søstera, kom seg til land og opp til et hus i nærheten, hvor hun ba om hjelp.

Mandag morgen informerte UNN om at kvinnen hadde mistet livet.

Samme dag ble det holdt minnestund i menighetshuset på Setermoen. Ifølge ordfører Toralf Heimdal møtte 90 personer opp til det han beskriver som en «tung og vanskelig samling».

Kriseteamet i kommunen er aktivert.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!