Krigen i Ukraina

Ny innrømmelse

Russlands president Vladimir Putin og folkene rundt ham har flere ganger avvist at vernepliktige sendes til Ukraina. Nå innrømmes det - nok en gang - at vernepliktige har deltatt i krigen.

TROSSET: I startfasen av krigen hevdet Russlans president Vladimir Putin i en tale at han bare ville bruke profesjonelle militære, og ikke sende vernepliktige. Det har imidlertid vist seg at vernepliktige sendes til Ukraina likevel. Foto: NTB / Pavel Golovkin/Pool via REUTERS
TROSSET: I startfasen av krigen hevdet Russlans president Vladimir Putin i en tale at han bare ville bruke profesjonelle militære, og ikke sende vernepliktige. Det har imidlertid vist seg at vernepliktige sendes til Ukraina likevel. Foto: NTB / Pavel Golovkin/Pool via REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Russiske myndigheter innrømmer at det har blitt sendt vernepliktige til Ukraina - etter at president Vladimir Putin tidligere har nektet for at dette fant sted.

Det er den militære påtalemyndigheten i det vestlige distriktet i Russland som rapporterer at rundt 600 vernepliktige har vært involvert i invasjonen av Ukraina, melder det russiske statlige nyhetsbyrået Interfax.

12 offiserer skal nå straffes fordi de tillot vernepliktige å bli sendt til Ukraina - stikk i strid med russisk politikk, ifølge militæradvokat Artur Yegiyev. De vernepliktige skal ifølge nyhetsbyrået alle ha blitt returnert til Russland.

En representant for påtalemyndigheten sier at det er iverksatt disiplinære tiltak for alle bruddene som er avdekket.

Avviste bruk av vernepliktige

I startfasen av krigen hevdet Putin i en tale at han bare ville bruke profesjonelle militære, og ikke sende vernepliktige.

9. mars innrømmet imidlertid en talsmann at russerne hadde sendt vernepliktige til Ukraina for å krige. I sosiale medier sirkulerte det i tillegg videoer av unge, uerfarne soldater som har blitt tatt til fange av ukrainerne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer