Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny innsamlingrekord

164 564 708 kroner er det foreløbige resultatet av årets TV-innsamling, Krafttak mot kreft. Dermed er rekorden fra 1995 ettertrykkelig slått.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Den mest gavmilde kommunen var som så ofte før Utsira der hver innbygger i gjennonsnitt ga 285 kroner til aksjonen. Men bydelen Sentrum i Oslo topper likevel kommunelista med 294 kroner.

 Det mest gavmilde fylket var Sogn og Fjordane der gjennomsnittsbeløpet var 47 kroner.

 Sandnes troner øverst på lista over gavmilde byer med 42 kroner pr innbygger.

  - Det endelige resultatet vil være klart i løpet av uka, sier presseansvarlig i Den norske Kreftforening, Hanna Hånes til Dagbladet :på nettet.

  - Det gjenstår en god del bøsser, særlig fra Oslo, sier hun.

Oslo-mobilisering

Øverst på lista over giverglader kommuner troner Oslo Sentrum som ikke er noen kommune, men en bydel. Dette forklarer fylkesaksjonssjef i Oslo, Alex Frank Aas, med at det har vært en fantastisk mobilisering fra studenter i Oslo, særlig fra Tannlegehyskolen:

  - Det kan heller ikke utelukkes at det har noe å gjøre med det lave folktallet å gjøre, sier Aas til Dagbladet :på nettet.

Mens snitt-tallet for Oslo sentrum er på kr 294,08 - er Oslos snitt-tall kr 33,39.

 Hjemmesiden til «Krafttak mot Kreft»

(NTB)

Hele Norges coronakart