Ny Intel-avtale for Opticom

Intel legger 70 nye millioner i Opticom-potten. Amerikanerne kjøper seg opp til 13 prosent i Opticoms datterselskap Thin Film Electronics (TFE).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Intel investerer 70,7 nye millioner kroner i Opticoms datterselskap innen forskning og utvikling av polymer minneteknologi. Intel, som er verdens største produsent av mikrochips, øker dermed eierandelen i TFE fra seks til 13 prosent.

Ingen produksjonsavtale

Noen produksjonsavtale har Opticom ennå ikke inngått, men Opticoms styreformann Thomas Fussell antyder at en melding om dette vil være klar i løpet av et par måneders tid:

- Det er ingen grunn til å spekulere. Vi fortsetter arbeidet, og vi vil sende en melding dersom en produksjonsavtale inngås, eller ikke inngås, sa Fussell under en pressekonferanse etter Opticoms generalforsamling på Aker Brygge i dag.

Veldig viktig

Selv uten å legge fram noe mer håndfast enn en avtale som viser at Intel fortsatt vil legge penger i forskning på plastminneteknologien - og bilder fra Opticoms nye fabrikk i svenske Lindköping - smilte Opticom-gründer Hans Gude Gudesen fra øre til øre etter presentasjonen:

- Det er klart dette er gledelig for oss. Når Intel nå tillater at vi snakker om produksjon, så er det veldig viktig. Det er riktig å si at det vi har holdt på med så lenge nå er på vei til å bli håndfast, sier Gudesen til NTB.

Ikke-eksklusiv

Avtalen mellom Opticoms datterselskap Thin Film Electronics og Intel er ikke-eksklusiv, og den omfatter nye teknologiske bruksområder.

Intel har ikke kommet med noen egen melding i anledning avtalen, men de har ifølge Fussell godkjent teksten i pressemeldingen som ble lagt fram i ettermiddag.

Ifølge denne uttaler Intels direktør for New Business Group og assisterende direktør for Intel Architecture Labs, Sanjay Panditji:

- Vi er fornøyd med resultatene som er oppnådd i vårt felles teknologiutviklings- og prototypearbeid.

Ledelsen i selskapene ville under tirsdagens presentasjon ikke opplyse hva de nye bruksområdene innebærer.

Redusert fullmakt

Under generalforsamlingen tirsdag satte aksjonærene bremsene på for styrets ønske om en emisjonsfullmakt på 37 prosent. Generalforsamlingen ga fullmakt til en emisjon på ti prosent etter et forslag fra Storebrand, skriver dn.no.

Det hjalp ikke at Opticom-gründer og forskningsdirektør Hans Gude Gudesen kunne legge fram en såkalt «appreciation-utmerkelse» fra Intel under generalforsamlingen.

IT-indeksen falt med 6 prosent på Oslo Børs i dag. Hardest gikk det ut over søkemotorselskapet Fast som falt 20 prosent. Opticom-aksjen dalte med 14,6 prosent til 520 kroner.