Ny IS-video: Hevder å ha likvidert den ene japaneren

Japanske myndigheter jobber med å verifisere videoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en video som skal ha blitt distribuert av en IS-tilknyttet Twitter-konto, hevdes det at det ene japanske gisselet har blitt likvidert, melder Al Jazeera.

Japanske myndigheter jobber nå med å finne ut av om videoen er ekte. Samtidig krever de at den andre japaneren som holdes fanget, frigis umiddelbart.

- Dette er en grusom og uakseptabel handling. Vi krever at det gjenværende gisselet Kenji Goto blir frigitt umiddelbart, sier talsperson for den japanske regjeringen, Yoshihide Suga, i en kort uttalelse på japansk tv, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Tidligere i uka publiserte Den islamske staten (IS) en video av det som skal være IS-bøddelen «Jihad John», som står mellom to menn som oppgis å være japanerne Kenji Goto og Haruna Yukawa.

Japanerne er ikledd oransje fangedrakter og vises fram i det som ser ut som et ørkenområde. Mange eksperter var i imidlertid i tvil om videoen var ekte.

IS truet med å likvidere dem om ikke et løsepengekrav på 1,5 milliarder kroner ble innfridd innen 72 timer. Den fristen gikk ut fredag.

Ifølge den uavhengige amerikanske etterretningsorganisasjonen SITE skal det være Kenji Goto som snakker i den videoen som ble publisert i dag. Han sier at Yukawa er drept, og at IS nå krever at en kvinnelig selvmordsbomber, som sitter fengslet i Jordan, frigis i bytte mot livet hans.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.