- Ny IS-video viser angivelig halshogging av britisk hjelpearbeider

Truer med enda en halshogging i videoen.

SKAL HA BLITT HALSHOGGET: Den britiske statsborgeren Alan Henning ble tatt til fange bare en halvtime etter at han krysset grensen til Syria. En video som skal vise drapet på Henning, skal være sluppet i dag. Foto: AP / NTB Scanpix
SKAL HA BLITT HALSHOGGET: Den britiske statsborgeren Alan Henning ble tatt til fange bare en halvtime etter at han krysset grensen til Syria. En video som skal vise drapet på Henning, skal være sluppet i dag. Foto: AP / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En video lagt ut på internett skal angivelig vise Den islamske stat (IS) som halshogger det britiske gisselet Alan Henning. Det melder blant annet nyhetsbyrået AP.

Videoen som foreløpig ikke er verifisert, er nesten identisk med de andre drapsvideoene som opprørsgruppa har publisert på nett den siste tiden.

Tredje offer Drosjesjåføren Henning var en del av et team som reiste ned til Syria for å hjelpe sivilbefolkningen.

Dersom det stemmer at Henning henrettes i den nye videoen fra IS, er han det fjerde vestlige gisselet som er drept for åpen scene av IS siden 19. august. 

I de tre groteske videoene IS hittil har offentliggjort, vises ikke halshoggingen i sin helhet. Men en svartkledd, maskert mann med engelsk aksent holder opp en stor kniv før han så tilsynelatende kutter offerets strupe.

- Det brutale drapet på Alan Henning av IS viser bare hvor barbariske disse terroristene er. Mine tanker går til hans kone og deres barn, heter det i en uttalelse fra Storbritannias statsminister David Cameron.

Truer nytt gissel I videoen truer IS også med å drepe det amerikansk gisselet Peter Kassig.

- Obama, du har startet dine luftangrep mot Syria, som stadig treffer våre folk, så det er bare rettferdig at vi drepet ditt folk, sa en maskert kriger i videoen, ifølge AP.

Tryglet for mannens liv Den 13. september publiserte IS en video hvor de halshogget den britiske statsborgeren David Haines. På slutten av videoen truet de tobarnsfaren Henning.

Henning ble tatt til fange i Syria i desember i fjor.

Hennings kone Barbara tryglet senest tirsdag om at mannen måtte løslates.

- Jeg kan ikke se hvordan det kan gagne noen stat å la verden se en mann som Alan dø, sier Barbara Henning, ifølge CNN.

Saken oppdateres