Ny jafs av nyhetskaka

OSLO/BERGEN: (Dagbladet): TV2 feirer seg selv med bløtkake og spiser stadig større andel av nyhetskaka. I Dagsrevyen er det ingen som feirer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagsrevyen klokka 14.00 i går: De ansatte er innkalt til internmøte. Oppvaskmøte, ville NRK-reportere kalt det dersom møtet var på en annen arbeidsplass.

TV-høsten har startet friskt for NRK, som har måttet svare på kraftig kritikk den siste uka. Dagsrevy-sjefen Viggo Johansen vil kutte i utenriksdekningen og følge sju av ti småbarnsforeldres råd om å flytte Dagsrevyen til et seinere sendetidspunkt. Han fikk smekk på fingrene som svar fra både fjernsynsdirektør Hans-Tore Bjerkaas, nyhetsdirektør Tom Berntzen og kringkastingssjef Einar Førde: Sendeplanen har ikke Johansen noe med - ferdig med det!

Med sparekniv

På samme tid spiser man kake i TV2s nyhetsredaksjoner i Bergen og Oslo.

I 1993 så én av tre på TV2-nyhetene. De to andre fulgte NRK. Nå er det uavgjort. Det hadde ingen i NRK trodd.

Men TV2-treet vokser ikke inn i himmelen.

- Vi må spare, men kommer ikke til å si opp noen, sier konstituert nyhetsredaktør Knut Andreas Skogstad.

- Ikke krise

Sist uke hadde TV2s hovednyhetssending kl. 21.00 flere seere enn Dagsrevyen tre av fire dager. Det begynner å bli en plagsom vane - sett med NRK-øyne.

Derfor ble Dagsrevy-staben i går innkalt til allmannamøte på avdelingens møterom i 2. etasje.

- Ikke noe krisemøte. Vi drøftet Røkke-saken. Og jeg har ikke tenkt å si så mye om den, sier Dagsrevy-sjef Viggo Johansen til Dagbladet.