Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny jobb for Solvik-Olsen

NY JOBB: Ketil Solvik-Olsen har fått jobb i hjemfylket Rogaland. Han blir nå seniorrådgiver i selskapet Forus PRT. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
NY JOBB: Ketil Solvik-Olsen har fått jobb i hjemfylket Rogaland. Han blir nå seniorrådgiver i selskapet Forus PRT. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Tidligere samferdelsesminister Ketil Solvik-Olsen (47) er ansatt som seniorrådgiver i selskapet Forus PRT.

Solvik-Olsen, som også var Frp-nestleder, tiltrer i jobben 1. desember. Selskapet jobber med utvikling av kollektivløsninger, og har blant annet jobbet med å teste selvkjørende kjøretøy.

Vender hjem

Det vakte internasjonal oppsikt da Solvik-Olsen gikk av som statsråd 31. august i fjor for å følge legekona til USA. Det siste året har paret og deres to barn bodd i Birmingham Alabama.

Etter å ha vært samferdselsminister i fem år og Frp-nestleder i seks år, er Solvik-Olsen ute av toppolitikken. Men han har fortsatt en posisjon i Frp, som medlem av sentralstyret.

PROMILLEDRAKT: Avholdsmann og tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen tester en såkalt promilledrakt. Video: NTB Scanpix Vis mer

Det er uklart hva den nye jobben betyr for politikerkarrieren. Likevel blir det nå hjem til Rogaland for mannen fra Time på Jæren.

Ambisjoner

Solvik-Olsen arbeidet som statsråd med å modernisere lovverket for å tillate autonome kjøretøy.

- Med stadig bedre og mer fleksible tjenester tilpasset individuelle behov, tror jeg at mange flere kommer til å velge kollektive løsninger i fremtiden. Teknologi for autonome kjøretøy vil styrke kollektivtransportens rolle i transportsektoren. Jeg er glad for å kunne bidra innen en sektor med et enormt potensial, sier Solvik-Olsen i en pressemelding.

- Solvik-Olsen har i lang tid vist et brennende engasjement for å utvide, effektivisere og modernisere kollektivtransporten, og vi har svært like ambisjoner og tanker om fremtiden, sier daglig leder Linn Therese Lohne Marken i Forus PRT i en pressemelding.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media