Ny kamp i retten

Krigen i Oslo Frp tar nå en ny, dramatisk vending. Den suspenderte Dag Danielsen ligger an til å vinne nominasjonsmøtet i morgen. Men Carl I. Hagen og Frp-ledelsen vil nekte å godta avgjørelsen. Begge parter tror dermed at Frp-krigen kan havne i Oslo namsrett en gang til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går åpnet rabaldermøtet i Oslo Frp. I dag er det valg av nytt fylkesstyre, og i morgen toppes det hele med valg av Oslo Frp's kandidater til Stortinget, perioden 2001- 2005. Danielsen-fløyen vant i går første runde. Advokat Tom Glosimot, Per og Dag Danielsens kampfelle i Oslo Frp, ble etter et voldsomt rabalder utpekt som leder av tellekorpset.

Tellekamp

Tatt de absurde forholdene i betraktning, innkasserer Danielsen-fløyen dette som en strategisk meget viktig sier.

Strategien til Carl I. Hagen og Oslo-leder Arve Lønnum har vært at alle stemmer på Dag Danielsen skal forkastes og ikke telles opp. På denne måten skulle all støtte til Dag Danielsen feies under teppet.

Etter det Dagbladet kjenner til vil advokat Tom Glosimot kjempe knallhardt for at dette ikke skjer. Alle stemmer på Dag Danielsen under den skriftlige voteringen skal synliggjøres. Dersom Frp-ledelsen på ny krever at stemmene ikke skal telles, vil Danielsen-fløyen slå tilbake og kreve en votering over gyldigheten av Danielsen-stemmene.

I går tydet mye på at Dag Danielsen kan få flertall i kampen om tredjeplassen på stortingslista. Under rabalderåpningen av møtet i går ble det foretatt en votering om hvem som skulle lede møtet. Danielsen-fløyen protesterte høylytt på at Lodve Solholm, Per Arne Olsen og Peter N. Myhre skulle lede møtet. Danielsen-fløyen ville ha Jørn L. Stang.

En særdeles rotete avstemning viste at det var dødt løp. Da grep Hagen inn og foreslo en dirigent fra hver leir.

Men flere i tellekorpset kunne fortelle til Dagbladet etterpå at stemmerotet straffet Danielsen-fløyen. Flere i tellekorpset mente Stang hadde flertall.

Det var også bare på hengende håret at årsmøtet i går stemte ned et meget ytterliggående forslag om at oslopartiet skal kjempe for å oppheve sentralstyrets suspensjonsvedtak. Bare 14 stemmer skilte. Når et så kontroversielt forslag fikk så sterk støtte, sa representanter fra begge fløyene til Dagbladet at Danielsen lå meget godt an.

Ny rettssak

Men uansett hva som skjer under avstemningen i Oslo Frp i morgen, vil Carl I. Hagen tvinge igjennom sin og sentralstyrets vilje. På spørsmål fra Dagbladet seint i går kveld, om Danielsen nå likevel kan ende opp som stortingsmann, sa Hagen bestemt:

- Det vil ikke skje. Nei, det vil ikke skje.

Overfor Dagbladet ble det påpekt at sentralstyret vil underkjenne en nominasjon av Dag Danielsen. Men da vil Danielsen-fløyen på ny bringe Frp-krigen inn for namsretten i Oslo. Her vil de kreve at en nominasjon av Dag Danielsen blir stående.

Både Danielsen-fløyen og Hagen-fløyen sa til Dagbladet i går at denne striden igjen kan ende i rettssalen.

<B>I HARDT VÆR:</B>Carl I. Hagen risikerer at nominasjonsmøtet i Oslo blåser i hans meninger og nominerer Dag Danielsen til Stortinget.