Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny kamp om barneombud-jobb

Ida Hjort Kraby vuderer å søke stillingen på nytt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ida Hjort Kraby har ikke gitt opp å bli barneombud. Hun fikk tidligere i år stillingen, men trakk seg etter at barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen måtte gå av på grunn av uryddighetene rundt ansettelsesprosessen.

Nå åpner hun opp for å søke på nytt i den nye søknadsrunden som landets ferske barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt satt i gang like før påske.

- Jeg har registrert at stillingen som Barneombud er lyst ut på ny, og jeg har lest stillingsbeskrivelsen. Spørsmålet om jeg søker eller ikke, vil jeg ta stilling til innen utløpet av søknadsfristen, skriver Ida Hjort Kraby i en SMS til Aftenposten.no.

Dermed kan det gå mot en ny kamp mellom Kraby og sittende barneombud Reidar Hjerman. Han har tidligere bekreftet at han opprettholder sin søknad om å forsette i stillingen.

- Jeg har ingen formening om de andre søkerne, og er bare opptatt av å gjøre så godt jeg kan for at jeg skal få fortsette som barneombud, sier Hjermann til Dagbladet.no i kveld.

Han frykter ikke noen ny kamprunde om stillingen som barnas vokter.

- Dette er ingen kamp mellom to personer. Det er andre enn oss som avgjør hvem som får jobben.

Da Kraby trakk seg tidligere i år, sa hun følgende i en pressemelding:

PÅ\'N IGJEN?: Ida Hjort Kraby åpner opp for å søke igjen. Foto: SCANPIX
PÅ\'N IGJEN?: Ida Hjort Kraby åpner opp for å søke igjen. Foto: SCANPIX Vis mer

- «Jeg har kommet til at barneombudet som institusjon og arbeidsplass er best tjent med at jeg ikke tiltrer i stillingen som barneombud».

Barneombudet oppnevnes i statsråd, for fire år ad gangen. Ifølge mandatet er ombudets hovedoppgave å fremme barns interesser i samfunnet og følge med i utviklingen av barns oppvekstvilkår, både når det gjelder lovgivning og utredninger på alle felt.

Fristen for å søke stillingen er 10. april, og departementet ønsker at det nye ombudet skal tiltre i stillingen så raskt som mulig. Et eksternt hodejegerfirma bistår Barne- og likestillingsdepartementet i prosessen.

image: Ny kamp om barneombud-jobb
<B>VIL HA JOBBEN</B>: Reidar Hjermann vil ikke slutte i jobben som barneombud.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media