Ny karikaturdemo i Oslo pågår nå

- Ingenting annet enn en fredelig demonstrasjon er vårt formål, sier demonstrasjonskomiteen.

NY DEMONSTRASJON: Dagens demonstrasjon har hittil pågått i fredelige former. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NY DEMONSTRASJON: Dagens demonstrasjon har hittil pågått i fredelige former. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||  (Dagbladet): Noen hundre mennesker deltok i en ny demonstrasjon, der hovedparolene var «Stopp islamhets»,«Ja til ytringsfrihet — nei til misbruk» og «Nei til mobbing». Klokka 14.30 begynte demonstrantene å bevege seg opp Karl Johans gate fra Jernbanetorget i retning regjeringskvartalet.

Under demonstrasjonen viste arrangørene sin motstand mot synspunktene om at Norge må passe seg for terroraksjoner som 11. september. De fokuserte på det de opplever som mobbing av muslimer, og sa nei til diskriminering.

I 14.15-tida hadde politiet tatt stilling utenfor Dagbladets lokaler i Havnelageret, rundt 500 meter fra Jernbanetorget.

Det gikk fredelig for seg da rundt 2500 muslimer i går demonstrerte i Oslo sentrum mot Dagbladets publisering av en karikaturtegning av profeten Mohammed.

Klokka 14 i dag vil det bli avholdt en ny demonstrasjon under tittelen «Stopp muslimhetsen i det norske samfunnet». Den vil starte opp på Jernbanetorget, og etter planen ende opp i Regjeringskvartalet.

- Vi synes Islamsk Råd var feige når de oppfordret folk til ikke å demonstrere. Vi er en del av det norske samfunnet, og vil benytte oss av vår rett til å ytre oss. Mobbing og trakassering av muslimer foregår i det norske samfunnet, sier leder for demonstrasjonskomiteen Mohammed Khalil til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer