<strong>NY DEMONSTRASJON:</strong> Dagens demonstrasjon har hittil pågått i fredelige former. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NY DEMONSTRASJON: Dagens demonstrasjon har hittil pågått i fredelige former. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Ny karikaturdemo i Oslo pågår nå

- Ingenting annet enn en fredelig demonstrasjon er vårt formål, sier demonstrasjonskomiteen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||  (Dagbladet): Noen hundre mennesker deltok i en ny demonstrasjon, der hovedparolene var «Stopp islamhets»,«Ja til ytringsfrihet — nei til misbruk» og «Nei til mobbing». Klokka 14.30 begynte demonstrantene å bevege seg opp Karl Johans gate fra Jernbanetorget i retning regjeringskvartalet.

Under demonstrasjonen viste arrangørene sin motstand mot synspunktene om at Norge må passe seg for terroraksjoner som 11. september. De fokuserte på det de opplever som mobbing av muslimer, og sa nei til diskriminering.

I 14.15-tida hadde politiet tatt stilling utenfor Dagbladets lokaler i Havnelageret, rundt 500 meter fra Jernbanetorget.

Det gikk fredelig for seg da rundt 2500 muslimer i går demonstrerte i Oslo sentrum mot Dagbladets publisering av en karikaturtegning av profeten Mohammed.

Klokka 14 i dag vil det bli avholdt en ny demonstrasjon under tittelen «Stopp muslimhetsen i det norske samfunnet». Den vil starte opp på Jernbanetorget, og etter planen ende opp i Regjeringskvartalet.

- Vi synes Islamsk Råd var feige når de oppfordret folk til ikke å demonstrere. Vi er en del av det norske samfunnet, og vil benytte oss av vår rett til å ytre oss. Mobbing og trakassering av muslimer foregår i det norske samfunnet, sier leder for demonstrasjonskomiteen Mohammed Khalil til Dagbladet.

Dialog med politiArrangørere sier de er i tett dialog med politiet, og at de har ordnet med egne vakter som skal påse at demonstrasjonen forløper fredelig og rolig.

- Ingenting annet enn en fredelig demonstrasjon er vårt formål, understreker Khalil.

Oslopolitiet har stor tro på at demonstrasjonen ikke vil utarte.

- Vi forventer at det vil gå stille og rolig for seg, og vi skal gjøre hva vi kan for at så skjer. Dialogen med demonstrasjonskomiteen er god, sier operasjonsleder Even Jørstad i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

- Tar sterk avstandEn av arrangørene av gårsdagens demonstrasjonen mot karikaturtegningene i Dagbladet advarte mot at terroraksjoner kan skje i Norge om ikke muslimer blir respektert.

- Når skal norske myndigheter forstå dette her. Kanskje ikke før det er for sent. Kanskje får vi en 11. september eller 7. juli på norsk jord. Det er ikke en trussel, men en advarsel, sa Mohyeldeen Mohammad da han holdt sin appell til de rundt 2500 muslimene som hadde møtt fram.

Mohammed Khalil reagerer sterkt på denne uttalelsen.

- Vi tar sterk avstand fra denne trusselen, og håper påtalemyndigheten kommer til bunns i hva som ligger til grunn for dette, sier Khalil.

Arrangørene ønsker å formidle en beskjed til justisminister Knut Storberget gjennom dagens demonstrasjon.

- Vi mener at justisministeren har vært for passiv. Nå må han på banen i denne saken, sier Mohammed Khalil.

<strong>FREDELIG PROTEST:</strong> Gårsdagens demonstrasjon mot Dagbladets publisering av karikaturtegninger forløp stille og rolig. Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET.
FREDELIG PROTEST: Gårsdagens demonstrasjon mot Dagbladets publisering av karikaturtegninger forløp stille og rolig. Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer