Ny katastrofemåling for Labour

Enda et nederlag for Gordon Brown.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det britiske arbeiderpartiet og statsminister Gordon Brown må tåle nok en katastrofemåling.

Labour har nå støtte fra 24 prosent av velgerne, en tilbakegang på 1 prosentpoeng fra forrige måling, viser en meningsmåling ComRes har utført for The Independent.

De konservative med David Cameron i spissen får 46 prosent oppslutning, mens Liberaldemokratene får 18 prosent. For begge partier er dette uendret fra forrige måned.
Krever nyvalg
Opposisjonen krever nå nyvalg og viser blant annet til Labours braknederlag under et suppleringsvalg i Skottland denne uka, men Brown sier nei.

- Det jeg lurer på, er om vi virkelig kan holde ut med denne regjeringen i 18 måneder til. Jeg syns statsministeren bør ta seg ferie, men når ferien er over, bør vi holde parlamentsvalg, sa Cameron fredag.

Men Brown, som kan vente til juni 2010 med å oppløse Parlamentet og sende velgerne til urnene, ville ikke høre snakk om noe slikt.

- Jeg mener min oppgave er å brette opp ermene og gjøre jobben min, sa den britiske statsministeren.


Fornyelse?
Mange Labour-politikere og velgere håpet på politisk fornyelse da Brown avløste Tony Blair som statsminister i juni i fjor. Blair var blitt dypt upopulær, ikke minst fordi han førte Storbritannia inn i krigen i Irak.

Men under Browns ledelse har Labour tapt flere suppleringsvalg og også lidd et forsmedelig tap for de konservative ved ordførervalget i London.

Flere ledende Labour-politikere mener nå at Brown bør overlate partiledervervet til en annen, helst før landsmøtet 20. september, skriver The Independent.

(NTB)

SLITER: Gorden Brown har ikke hatt noen triumfferd siden han tok over etter Tony Blair. Foto: LEE SANDERS/EPA/SCANPIX
SLITER: Gorden Brown har ikke hatt noen triumfferd siden han tok over etter Tony Blair. Foto: LEE SANDERS/EPA/SCANPIX Vis mer
Ny katastrofemåling for Labour