Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny kjempedemonstrasjon i Georgia

60.000 demonstranter fylte Georgias nasjonalstadion.

KJEMPESAMLING: 60.000 georgiere strømmet tirsdag til landets nasjonalarena, der de krevde president Mikhail Saakasjvilis avgang. Foto: REUTERS / David Mdzinarishvili / SCANPIX
KJEMPESAMLING: 60.000 georgiere strømmet tirsdag til landets nasjonalarena, der de krevde president Mikhail Saakasjvilis avgang. Foto: REUTERS / David Mdzinarishvili / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

60.000 demonstranter fylte Georgias nasjonalstadion tirsdag. De krever at president Mikhail Saakasjvilis skal gå av.

Anført av en rekke opposisjonspolitikere sang folkehavet ut sin misnøye med presidentens håndtering av fjorårets krig mot Russland. De stemte i nasjonalsangen og ropte «Sakartvelo! Sakartvelo!» - landets georgiske navn - mens en av nasjonens fremste sangere løp følelsesladd ut på banen og knelte midt i et enormt flagg. Deretter trakk demonstrantene inn i hovedstaden Tbilisi i et fredelig fakkeltog.

Protestene mot Saakasjvili har vart i over halvannen måned. Presidenten har sagt seg villig til å snakke med opposisjonen, noe de nekter å gjøre med mindre samtalene dreier seg om avgangen hans.

Foto: AFP  / VANO SHLAMOV
Foto: AFP / VANO SHLAMOV Vis mer

(NTB)


Foto: AFP / VANO SHLAMOV
Foto: AFP / VANO SHLAMOV Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!