Ny kjempesommer!

Meteorologisk institutt tar opp konkurransen med selvutnevnte værprofeter landet over og spår nå en ny flott sommer. Værprofetene er enige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det blir en flott sommer i år også. Ikke fullt så varmt som i fjor, da ble det nesten for mye av det gode, sier værprofet Dagfinn Aasvik på Jomfruland.

I Finnmark sitter Wilhelm Høgre og er hjertens enig.

- Det blir mye bra vær, sier han.

Begge har mange års erfaring i å spå om været.

Det har også Meteorologisk institutt. Men hittil har de hatt hendene fulle med å finne ut hva som skjer på værfronten en uke fram i tid. Nytt av året er at de spår tre måneder framover.

- Juni og juli blir varmere og trolig litt tørrere enn normalt i Sør-Norge og omtrent som normalt i Nord-Norge, i hvert fall i Troms og Finnmark, sier direktør Arne Grammeltvedt ved Meteorologisk institutt. Han understreker at spådommen er et eksperiment og må tas med en stor klype salt.
Men så lenge alle tre er enige, må det vel bli en flott sommer.

Det er European Centre for Medium-Range Weather Forecasts (ECMWF) i England som utarbeider megalangtidsvarslene. Senteret er et samarbeid mellom 18 vesteuropeiske land samt Tyrkia. Norge er også medlem.

NY FLOTT SOMMER: Meterologisk institutt og værprofeter i nord og sør er nå enig om at det går mot en ny sommer med pent vær.