Ny klage på dansk skandalekirurg

Meldt til Norsk pasientskadeerstatning 42 ganger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Helsemyndighetene i Sverige har mottatt nok en klage på den danske kirurgen som tidligere har mistet retten til å praktisere i Norge.

Den kvinnelige kirurgen ble meldt til Norsk pasientskadeerstatning hele 42 ganger under tiden i Norge, og 29 av sakene har til nå endt med at pasientene fikk utbetalt erstatning for feilbehandling.

Elleve saker er fortsatt til behandling i Norge, men den danske legen har nå flyttet til Søndre Norrland i Sverige der hun jobber ved sykehuset i Värnamo.

Ledelsen ved det svenske sykehuset var ikke kjent med alle klagene på den danske kirurgen i Norge, før de ble kontaktet av NRK.

Ifølge sykehusledelsen gjør den danske kirurgen en god jobb ved sykehuset, og overfor NRK hevdes det at det aldri har kommet klager på henne i Sverige. Dette stemmer ikke.

Svenske pasienter har anmeldt den danske kirurgen til Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd (HSAN) seks ganger de siste 15 årene.

En av anmeldelsene endte med at hun fikk en formell advarsel, etter at hun opererte bort feil sener og bein i en skulder. Pasienten fikk store smerter og varig nedsatt bevegelighet etter operasjonen.

Etter at NRK avslørte kirurgens fortid i Norge, har enda en svensk pasient meldt seg og anklaget henne for feilbehandling.

- Vi er kontaktet av en kvinne som forteller om flere behandlingsreiser til Linköping etter en operasjon i hånden som den omtalte legen utførte, forteller direktør Ann-Christine Johansson ved sykehuset i Värnamo.

Kvinnen skal nå få bistand fra sykehuset til å søke svenske helsemyndigheter og sitt eget forsikringsselskap om pasientskadeerstatning, opplyser Johansson.


(NTB)