Ny klimaavtale vedtatt: - Norsk olje og gass vil bli verdiløs

Det hevder norsk klimaforkjemper.

RØRT: Det var en dypt rørt Laurant Fabius som kunne fastslå at han ikke så noen som hadde motforestillinger mot teksten, og at klimaavtalen dermed kunne vedtas. Foto: Reuters / NTB scanpix
RØRT: Det var en dypt rørt Laurant Fabius som kunne fastslå at han ikke så noen som hadde motforestillinger mot teksten, og at klimaavtalen dermed kunne vedtas. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter to uker med samtaler, presenterte Frankrikes utenriksminister Laurent Fabius det endelige utkastet til en ny klimaavtale i Paris lørdag. Nå er avtalen vedtatt, melder NTB.

Fabuis kunne lørdag kveld fastslå at det ikke lenger var noen som hadde motforestillinger mot avtalen. Dermed banket den franske utenriksministeren igjennom den historiske avtalen. - Jeg ser dette rommet, jeg ser at reaksjonen er positiv. Jeg hører ingen protester. Parisavtalen er vedtatt, erklærte Fabius idet han klubbet avtalen gjennom.

- Slutten for olje og gass Norske klimaforkjempere sier avtalen vil bety full stans i norsk olje- og gassproduksjon i løpet av kort tid.

- Hvis verden lever opp til avtalen, vil markedet for olje og gass se veldig annerledes ut om få år. Bare de billigste ressursene bli brukt, for forbruket vil bli lavt. Dermed vil norsk olje og gass bli verdiløse, sa Marius Holm, leder i ZERO, til Dagbladet før det var klart at avtalen ble vedtatt.

Bellona-leder Frederic Hauge var også klar på at olje- og gassnæringen i Norge vil kunne slite som følge av klimaavtalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer