Ny klimarapport med rystende spådommer: Alle verdens kystbyer kan bli ubeboelige

Havet kan stige med tre meter på 50 år.

EKSTREM ENDRING: James Hansen mener verdenshavene kan stige med over tre meter i løpet av de neste 50 årene, og med det gjøre hver eneste kystby i verden så og si ubeboelig. Foto: NTB Scanpix
EKSTREM ENDRING: James Hansen mener verdenshavene kan stige med over tre meter i løpet av de neste 50 årene, og med det gjøre hver eneste kystby i verden så og si ubeboelig. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): At jordkloden blir stadig varmere er ingen hemmelighet, og så langt i år har den globale temperaturen ligger så mye som 0,85 grader over det som er normalen.

Det er heller ingen overraskelse at det står dårlig til med isen på våre poler, men skal man tro en av verdens aller fremste klimaeksperter ser det langt mørkere ut enn først antatt.

James Hansen mener nemlig verdenshavene kan stige med over tre meter i løpet av de neste 50 årene, og med det gjøre hver eneste kystby i verden så og si ubeboelig.

Respektert klimaforsker Det skremmende scenariet blir presentert i en ny undersøkelse gjort av Hansen og 16 andre medforfattere som alle blir sett på som eksperter innenfor sine respektive fagområder. Det skriver Slate.

Hansen selv var i en årrekke den ledende klimaforskeren for NASA, men trakk seg fra jobben i 2013.

Grunnen han selv ga var «at han ikke kunne vitne mot myndighetene og styresmaktene så lenge man var ansatt hos dem».

«Feedback loop» Grunnen til at bresmeltingen på polene og Grønland nå skal skje såpass mye raskere, er at den nye modellen forskerne har benyttet seg av legger større vekt på det de kaller en «feedback loop» ved Sørpolen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer