Ny kniv kan felle Kvisler

Nye opplysninger om en kniv nummer to i Benjamin-saken kan bli et av påtalemyndighetens sterkeste kort i ankesaken mot Ole Nicolai Kvisler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Obduksjonsrapporten viste at drapet på Benjamin Hermansen (15) mest sannsynlig ble begått med stikkvåpen.

Joe Erling Jahr (20) har tidligere bare fortalt om én kniv - en brødkniv han tok med seg fra leiligheten og opp til Holmlia den natta Benjamin ble drept. Kniven skal han ha kastet ut av bilvinduet på vei hjem fra åstedet.

Den ble aldri funnet.

Nye avhør

I nye politiavhør har Jahr innrømmet at det også fantes en kniv nummer to, som ble kastet i nærheten av leiligheten han delte med Kvisler og Veronica Andreassen på Bogerud.

- Jeg kan bekrefte at det har kommet fram opplysninger om at det har vært en kniv til, sier aktor, statsadvokat Berit Sagfossen, til Dagbladet.

Etter det Dagbladet erfarer har ikke Jahr forklart seg om hvem som har hatt kniv nummer to. Likevel styrker opplysningene påtalemyndighetens påstand om at også Kvisler brukte våpen drapsnatta, noe også tingretten la til grunn for dommen.

Fant kniv

- Kvisler fastholder at han aldri har hatt noe stikkvåpen, sier forsvarer Geir Lippestad.

Det er seinere funnet en kniv i området der Jahr har forklart at kniv nummer to ble kastet, men denne stemmer ikke overens med beskrivelsen av noen av de to knivene som ut fra stikkskadene ble brukt. - Vi mener ikke at denne kniven har noen tilknytning til drapet, sier aktor Sagfossen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer