Ny kniv kan felle Kvisler

Nye opplysninger om en kniv nummer to i Benjamin-saken kan bli et av påtalemyndighetens sterkeste kort i ankesaken mot Ole Nicolai Kvisler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Obduksjonsrapporten viste at drapet på Benjamin Hermansen (15) mest sannsynlig ble begått med stikkvåpen.

Joe Erling Jahr (20) har tidligere bare fortalt om én kniv - en brødkniv han tok med seg fra leiligheten og opp til Holmlia den natta Benjamin ble drept. Kniven skal han ha kastet ut av bilvinduet på vei hjem fra åstedet.

Den ble aldri funnet.

Nye avhør

I nye politiavhør har Jahr innrømmet at det også fantes en kniv nummer to, som ble kastet i nærheten av leiligheten han delte med Kvisler og Veronica Andreassen på Bogerud.

- Jeg kan bekrefte at det har kommet fram opplysninger om at det har vært en kniv til, sier aktor, statsadvokat Berit Sagfossen, til Dagbladet.

Etter det Dagbladet erfarer har ikke Jahr forklart seg om hvem som har hatt kniv nummer to. Likevel styrker opplysningene påtalemyndighetens påstand om at også Kvisler brukte våpen drapsnatta, noe også tingretten la til grunn for dommen.

Fant kniv

- Kvisler fastholder at han aldri har hatt noe stikkvåpen, sier forsvarer Geir Lippestad.

Det er seinere funnet en kniv i området der Jahr har forklart at kniv nummer to ble kastet, men denne stemmer ikke overens med beskrivelsen av noen av de to knivene som ut fra stikkskadene ble brukt. - Vi mener ikke at denne kniven har noen tilknytning til drapet, sier aktor Sagfossen.

Dermed står man fortsatt uten drapsvåpen.

Joe Erling Jahr, Kvisler og Veronica Andreassen ble dømt til henholdsvis 16, 15 og 3 års fengsel for drapet. Jahr og Kvisler anket skyldspørsmålet.

I tillegg anket riksadvokaten straffeutmålingen.

NEKTER: - Ole Nicolai Kvisler fast-holder at han aldri har hatt noe stikkvåpen, sier forsvarer Geir Lippestad.